İller Arası Karate Ligi Sakarya'da düzenlendi

İller Arası Karate Ligi kapsamında Sakarya\'nın Serdivan ilçesinde düzenlenen turnuvaya 8 ilden 600 sporcu katıldı.

Sakarya Spor Salonu\'ndaki turnuvada minikler ve yıldızlar kategorilerinde müsabakalar yapıldı. Açılış seremonisinin ardından iki kez üst üste dünya şampiyonu olan Enes Erkan ve eski milli sporculara plaket takdim edildi.

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş yaptığı açıklamada, İller Arası Karate Ligi\'nin yaklaşık 20 yıl öncesinde il temsilciliği görevi sırasında başlatıldığını söyledi.

Etkinliğin 20 yıldır devam ettiğine dikkati çeken Kobaş, "Dünya şampiyonu Sakaryalı Enes Erkan da buralarda yetişmiştir. Bunun devam etmesini ve diğer illere de örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Gerçekleştirdikleri faaliyetlerin Türk sporuna olumlu katkı sağladığını anlatan Kobaş, İller Arası Karate Ligi gibi etkinlikler sonucunda gelen başarılardan mutlu olduklarını aktardı.

Karate Milli Takımı\'nın Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası\'nda 2 altın, 3 bronz madalya kazanarak genel klasmanda dördüncü olduğunu anımsatan Kobaş, "Bu, bizim için çok sevindirici. Büyük bir gurur kaynağı. Çok güzel altyapımız var. Bu iller arası müsabaka, birçok branştaki Türkiye Şampiyonası\'ndan daha fazla potansiyele sahip. Hakem, antrenör, yönetici, çok güzel uyum içinde. İnşallah bunları hem devam ettirip, daha yüksek kalitelerde, yüksek teknik içeren müsabakalar haline getirip, aynı zamanda benzerlerinin diğer illerde de yapılmasını istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu da karatenin Sakarya\'da en önemli sporlardan birisi olduğunu vurguladı.

İller Arası Karate Ligi\'nin Türkiye Şampiyonası gibi düzenlendiği bilgisini veren Koşu, şöyle devam etti:
"Karatede çok iyiyiz. İki defa dünya şampiyonu olan Enes Erkan da bu liglerden çıktı. Bu çocuklardan da mutlaka dünya şampiyonları çıkacaktır. Faaliyetimize 8 ilden 500-600 sporcumuz katılım sağladı. Burada minikler, küçükler, yıldızlar kategorisinde sporcularımız var. Altyapı şampiyonası gibi düşünebiliriz. Buradan Enes gibi çok büyük şampiyonlar çıkacak."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]