İlkokul öğrencilerinden örnek davranış

Erenler Nakışlar İlkokulu öğrencileri sosyal kulüp çalışması kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yolda örnek olarak, topladıkları harçlıkları Kızılay’a bağışladılar.

Nakışlar İlkokulu Öğrencileri, Öğretmenleri Bilge Yıldız nezaretinde oluşturulan Sosyal Kulüp çalışmalar kapsamında yıl boyunca Kızılay için kuruş kuruş para biriktirdiler. Annelerinin yıl boyunca yaptığı hamur ve el işi ürünlerini sergiler ve kermeslerde satışa sunan minikler, kendilerinden beklenmedik bir hareket sergilediler. Sattıkları ürünlerin parasıyla topladıkları harçlıklarını Kızılay’a bağışlamak isteyen, gönülleri kocaman olan öğrenciler, Kızılay Erenler Şubesine parayı bağışladılar.

Erenler Şubesi ile irtibata geçerek, bağışta bulunmak istediklerini belirten minikler, okullarında Kızılay yöneticilerini ağırladılar. Kızılay Şube Başkanı İsmail Ergül ve yönetim kurulu üyeleri Nakışlar İlkokulunu ziyaret ederek, bağışı teslim aldılar.

Öğrencilerin bu hareketi nedeniyle teşekkür eden Başkan İsmail Ergül, “Kendileri küçük yürekleri büyük olan öğrenciler, yine bizi şaşırtarak, örnek bir hareket sergilediler” diyerek, başta Okul Müdürü Mesut Kocabaş ve öğretmen Bilge Yıldız’ada teşekkür etti. Bu arada Kızılay’ın çalışmaları hakkında öğrencilere bilgilerde veren Başkan Ergül, deprem anı ve sonrası, afetlerde neler yapılması gerektiği, Kızılay kamplarında kalan mülteci çocukların durumları ve kan bağışları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]