İlk Uluslararası Online Dergi: TOJET

Sakarya Üniversitesi, (SAÜ) Eğitim Fakültesi'nden Prof. Dr. Aytekin İşman'in editörlüğünü yaptığı Tojet (Uluslararası Online Türk Eğitim Teknolojileri) Dergisi, uluslararası indeks olan 'Social Science Citation' indeksine girdi. Tojet, Social Science Citation indeksine giren Türkiye'den ilk online dergi olarak dikkat çekiyor.    

Onursal başkanlığını SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman'ın yaptığı, editörlüğünü Eğitim Fakültesi'nden Prof. Dr. Aytekin İşman ve ABD Lousiana State Üniversitesi'nden Jerry Wills'in yaptığı online Tojet (Uluslararası Online Türk Eğitim Teknolojileri) Dergisi, uluslararası indeks olan Social Science Citation Indeks arasına girdi. Dergi, web sayfası
www.tojet.net/indeks tur.asp olarak hizmet vermeye başladı. Tojet, uluslararası, ilgi alanı eğitim teknolojileri olan ve kar amacı gütmeyen elektronik bir dergi olup yılda Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarında yayınlanıyor.

Dergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aytekin İşman, "İnternette yayınlanan Uluslararası Online Türk Eğitim Teknolojileri Dergisi (Tojet) 2002 yılından beri internet üzerinden yayın yapıyor. Uluslararası nitelikli dergilerin içinde bulunduğu indeksler var. Tojet de Türkiye'de ilk online dergi olarak bu indeksler içerisinde yer alıyor.  Türkiye'de 20'ye yakın online dergi bulunuyor. Ancak sadece Tojet, Social Science Citation Indeks arasına girdi. Doçentliğe başvurmak için şartlardan bir tanesi de uluslararası dergilerde yayın yapmaktır. Tojet de yayın yapan arkadaşlarımız, doçentliğe yükselme kriterlerini yerine getirmiş oldu. Bu tamamen eğitim teknolojisi alanında yayınlanan bir dergi" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]