İlk sahurunu 1050 metre yükseklikte yaptı

Orman yangını gözetleme kulelerinde çalışan işçiler, Ramazan ayını görev başında karşıladı. Geyve ilçesindeki Çinetaşı Yangın Gözetleme Kulesi\'nde çalışan Osman Köksal, ilk sahurunu 1050 metre yükseklikteki kulede yaptı.

Ormanlar, yangınlara karşı hakim tepelerde bulunan gözetleme kulelerinden 24 saat izleniyor. Gözetleme kuleleri, yangınların önceden tespit edilebilmesi için hayati önem taşıyor. Ormanı gözetleyen görevliler, ilkbaharda kulelere çıkıyor. Sonbaharın sonuna kadar ormanları 24 saat boyunca izliyorlar.

Neredeyse yılın yarısını şehirden ve köyden uzakta ormanları izleyerek geçiren işçiler, Ramazan\'ın yangın sezonuna denk gelmesi nedeniyle sahur ve iftarlarını kulede yapıyor. İşçiler bayramları da kulelerde geçiriyor.

Bir yandan ormanı gözetledi, bir yandan da sahurunu yaptı

Geyve ilçesinde 1050 metre yükseklikte bulunan Çinetaşı Yangın Gözetleme Kulesi\'nde çalışan 4 çocuklu Osman Köksal Ramazan ayının ilk sahurunu görev başında yaptı. Eşi hasta olduğu için kulede tek başına duran Köksal, sahur yemeğini de kendisi hazırladı. Bir yandan dürbünle ormanı izleyen Köksal, bir yandan da yemeğini yedi.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Bayram Cankut ve Geyve Orman İşletme Müdürü Selçuk Kurtbay, Köksal\'a misafir oldu.

Osman Köksal yaptığı açıklamada, 27 yıldır ormanları gözetlediğini söyledi. Ramazanda kulede vaktin çabuk geçtiğini kaydeden Köksal, şunları belirtti: "Yalnız olduğu için yemek istemiyor insanın canı. Hava da esiyor. Aşağıda insanlar sıcakta boğuşurken burası klima gibi esiyor. O yüzden çok rahatız. Ramazanlar güzel geçiyor. Yalnızlık çekmiyoruz. Ancak yangın mevsimi. Sıkıntılı olacak. İnşallah dikkatli olursak yangın mevsimini atlatacağız. Bu gece ilk sahuru yapıyoruz. Sağolsun müdürlerimiz bize arkadaş oldular."

"Ramazan\'da yangınlara karşı daha hassas olunmalı"

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz ise Ramazan\'ın değişik zamanlarında yangınla mücadele eden ekiplerle beraber olduklarını söyleyerek, "Bu sene farklı bir uygulamayla ilk sahura kulecimizle beraber girelim istedik. Kardeşlerimiz 24 saat nöbet üzerinden görev yapıyorlar. İnsanların uyuduğu vakitte gözetleme yapıyorlar" dedi. Gözetleme kulelerinin, orman yangınlarının önceden tespit edilmesi için hayati önem taşıdığını dile getiren Türkyılmaz, kule görevlilerinin hakim tepelerde oldukları için yangını erken fark edebildiklerini ifade etti.

Ramazan\'da orman yangınlarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Türkyılmaz, şunları kaydetti; "Hem Ramazan hem havaların çok sıcak olduğu bir dönem. Biraz daha dikkatli olunması gereken bir dönem. Bir yangın çıktığında insan ve makine gücüyle yangınlara müdahale ediyoruz. Makineyi de kullanan insan. İnsanların oruç tuttuğu dönemde yangına daha hassas davranmamız gerekiyor. Yangın çıktığında insanların oruçlu oruçlu neler çekeceğini şimdiden düşünmemiz gerekiyor. Biz tüm tedbirlerimizi aldık."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]