İlk defa Arifiye'de açıldı; "Eşi benzeri yok"

Ekrem Oba İlkokulu bünyesinde, sınıf öğretmeni Sema Sağlık’ın koordinatörlüğünü yaptığı,  Arifiye Kaymakamlığı ve Arifiye Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Sakarya’da benzeri bulunmayan “Akıl Oyunları Sınıfı” açıldı.

Açılışa Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal, Arifiye Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Ünlü Arifiye Müftüsü Mehmet Uzunca, Jandarma Komutanı Bayram Akgül. İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Çelik ve Nesri Girgin, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Tellioğlu,  Şube Müdürü Cemalettin Saydam, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarı Enver Dişli, Okul Aile Birliği Başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Proje Koordinatörü sınıf öğretmeni Sema Sağlık “Akıl Oyunları Sınıfı Projesi”yle öğrencilerin başarısını büyük ölçüde arttıracağını vurgulayarak; “Akıl oyunları çocukların zihinsel, motor gelişimini destekleyerek; hayal güçlerini, düşünce becerilerini ve keşfetme isteğini geliştirir. Bilgisayar oyunlarının öğrencilerde meydana getirdiği dikkat dağınıklığına karşılık; akıl oyunlarının öğrencilerin derslerdeki dikkat ve yoğunluklarını arttıracağına inanıyorum.”dedi.

4000 yıllık Türk oyunu Mangala, QBitz, Look look, Skipity gibi ödül almış oyunların Almanya ve Hollanda gibi bazı ülkelerde ders olarak okutulduğunu aktaran; aynı zamanda okul başarısı için yeni bir model olduğunu vurgulayan Sema Sağlık; Öğrenciler oyunlarda kazanmış oldukları problem tanıma, çözüm üretme ve farklı yöntem deneme gibi özellikleri derslerinde de uygulayarak okul başarısını artırabiliyor. Oyunlar sayesinde, öğrenci derse aktif katılarak, dersin işlenişinde \'yaparak-yaşayarak\' öğrenme metodunu uygulayabiliyor” dedi.

Sakarya’daki tüm okullara örnek teşkil edebilecek “Akıl Oyunları Sınıfı” projesinin serbest etkinlikler dersinde haftada 2 saat olarak kullanılması planlanıyor. Ekrem Oba İlkokulundaki programın son bölümünde; halk eğitim ve anasınıfları sergileri gezilirken, davetlilere geleneksel olarak her yıl düzenlenen pilav ve aşure ikramı yapıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]