İlk başörtülü başkan adayı Adapazarı'ndan

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Melehat Üzgün Çakır\'ı partilerinden Adapazarı Belediye Başkan adayı olarak açıkladığını belirterek, "Başörtülü ilk kadın adayını da BBP açıklamış oluyor" dedi.

Alperen Ocakları Sakarya İl Başkanı Erdem Ercan\'ın nikah törenine katılmak için Sakarya\'ya gelen Destici, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan yerel seçimleri önemsediklerini söyledi.

Destici, 30 büyükşehir başta olmak üzere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere katılacaklarına işaret ederek, "Herhangi bir siyasi partiyle iş birliği ve ittifak diye bir şey söz konusu değildir. Önümüzdeki seçimleri partimiz açısından sıçrama olarak görüyoruz. İlk defa bir seçime büyük bir avantajla giriyoruz. 200 bin sandığın 150 binine sandık görevlisi veren siyasi parti konumundayız. Türkiye\'deki seçim çevrelerinin yüzde 70\'ine yakın yerde il ve ilçe seçim kurullarına asil-yedek üye veren partiyiz" dedi.

Başörtülü ilk kadın adayı

Partisinin adaylık başvurularının 7 Ekim\'de başlayacağını vurgulayan Destici, "Sakarya\'da istisnai bir durumu gerçekleştireceğiz. Genel başkan kontenjanını kullanacağız. Bir kadın adayımızıAdapazarı Belediye Başkan adayı olarak açıklayacağız. Bu hanımefendi, Adapazarı\'nda İkizce Müslüm Mahallemiz\'in muhtarı... Melehat Üzgün Çakır hanımefendiyi partimizin Adapazarı Belediye Başkan adayı olarak açıklıyorum, başörtülü ilk kadın adayını da BBP açıklamış oluyor. Hayırlı uğurlu olsun. Adapazarı, bu kardeşimize sahip çıkacaktır. Adayımızı Adapazarı\'na emanet ediyorum" ifadesini kullandı.

Çakır, adaylık hakkında konuştu

Çakır da Destici\'nin Adapazarı Belediye Başkan adaylığı görevini kendisine layık görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Bu görevi layıkıyla yerine getireceğime söz veriyorum" diyen Çakır, Adapazarı\'ndaki muhtarların ve halkın kendisine sahip çıkacağını ifade etti.

Destici, daha sonra Ercan\'ın nikah törenine katıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]