İletişim Fakültesi'nin ilk dersi Abbas Güçlü'den

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi 2015-2016 eğitim yılı açılış dersine gazeteci Abbas Güçlü’yü konuk etti. Öğrencilerle birlikte Rektör Muzaffer Elmas ve İletişim Fakültesi Dekanı Aytekin İşman’ında katıldığı ders Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Açılış dersinin konusu olarak “objektif gazeteciliği” seçen Güçlü yaptığı konuşmada, “Yıllarca bana sen hangi taraftasın? Sağcı mısın? Solcu musun? Hangi taraftan olduğun belli değil denildi. Ne sağcıyım ne solcuyum demek ki ben başarılıyım. Çünkü bir yargıcın ne kadar bağımsız, tarafsız ve objektif olması gerekiyorsa bir gazetecinin de o kadar bağımsız, tarafsız ve objektif olması gerekir. Taraf olduğunuz anda gazeteciliğiniz bitmiştir. Hiçbir zaman hiçbir koşulda tarafsızlığınızı kaybetmeyin” şeklinde konuştu.

Gazetecilikte ilgili, güvenilir, şeffaf ve yaratıcı olmanın gerekli olduğunu vurgulayan Güçlü sözlerinin devamında, “Önyargılarınızı yıkın. Ben sınıfa ilk girdiğimde öğrenciye sorarım ‘Sen hangi partiyi tutuyorsun?’ diye. Daha sonra ondan tuttuğu görüşün tam tersi bir görüşü savunmasını isterim. Çünkü en aksi şeyleri savunur hale gelirseniz, farklı bakmaya başlarsanız ve empati yaparsanız o zaman olayları daha farklı yorumlarsınız” dedi. Ders sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Güçlü, ders çıkışında öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]