İlçe merkezinde kuruyan ağaçlar kesildi

Hendek Belediyesi Fen işlerine bağlı ekipler ilçe merkezinde bulunan çam ve çınar ağaçlarından kuruyan, insan ve araç sağlığı bakımından tehlike arzeden ağaçları tespit ederek yıkılmaya müsait ağaçları kökünden, kurumaya yüz tutan ağaç dallarını da budama yapmak sureti ile olabilecek tehlikelerin önüne geçtiler.

Osman Yılmaz Caddesin orta refüjde bulunan ve her an yıkılma tehlikesi bulunan yaşlı çam ağacı belediye ekiplerin tarafından kökünden kesilerek kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Atalarımızın yıllar önce diktikleri çam ve çınar ağaçlarının bir kısmı çeşitli nedenlerle miadlarını doldurdu ve kurudular. Kuruyan bu ağaçlar ilçemizin hem görselliğini bozuyor hem de gerek araç trafiği gerekse yayalar için tehlike arzediyorlar, ekiplerimiz orman mühendisi eşliğinde tespit edilen bu tür ağaçları keserek caddelerimizi daha güvenli hale soktular” dedi.

İlçede dört dönemdir belediye başkanlığı yaptığının altını çizen Başkan İnci, “ Bizler doğa dostu bir belediyeyiz. Göreve geldiğimizden bu güne kadar yaklaşık 55 Bin çam, çınar, ıhlamur fidanlarını dikerek hem ilçemizin görselliğine katkıda bulunduk hemde atalarımızdan bizlere emanet bırakılan ilçemizin, yeşil deniz olmasına büyük katkı sağladık” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]