İlahiyat Fakültesi öğrencileri burs bekliyor

SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde okuyan yetim ve öksüz öğrenciler, hayırseverlerden burs bekliyor.

Sakarya yetimine sahip çıkacak

SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı ile Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (YÖÇEYDER)  işbirliği ile Yetim ve Öksüz Öğrenciler için önemli bir projeye imza atıldı.

Ortak çalışma yapılacak

Önceki hafta SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı Başkan Vekili Okutman Şükrü Şirin ile birlikte YÖÇEYDER hizmet binasını ziyaret eden SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı; burada ortak bir toplantı düzenledi. YÖÇEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Türkoğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerinden İsmail Eminler,  Naci İris ve Serdar Eryılmaz’ın da hazır bulunduğu toplantıda, SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı ile YÖÇEYDER işbirliği çerçevesinde ortak çalışma yapılabilecek alanlar konuşuldu.

25 öğrenciye burs temin edilmesi

Toplantıda, oluşturulacak platform çerçevesinde işbirliği yapılması kararlaştırılırken, YÖÇEYDER tarafından yapılacak başta anneler olmak üzere yetim ve öksüz çocuklara yönelik eğitim faaliyetlerine SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı’nın eğitim desteği vermesi planlandı. Yine YÖÇEYDER’in SAÜ İlahiyat Fakültesinde okuyan ihtiyaç sahibi yetim veya öksüz öğrencilere eğitim bursu temin edilmesi noktasında SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı’na destek vermesi konusunda fikir birliğine varıldı. Bu kapsamda sağlanacak eğitim burslarının öğrenci başına 8 ay ve aylık 125 TL olmak üzere toplam 1000 TL olması ve 2014-2015 yılında 25 öğrenciye burs temin edilmesi planlandı.

Proje teyit edilerek, kararlaştırıldı

SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’ya iadeyi ziyarette bulunan YÖÇEYDER Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Eminler ile Naci İris, ziyarette SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı Yönetim Kurulu ile gerçekleştirilen ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay’ın da katıldığı ortak bir toplantı gerçekleşti. Önceki toplantıda kararlaştırılan hususlarda yapılacak ortak çalışmaları teyit edip iki kurum arasında işbirliği yapılmasının Sakarya’daki sosyal hizmetler alanında hayırlı sonuçlar meydana getireceğine olan inançlarını dile getirdi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]