İkinci el araç alacaklara uyarı

İkinci el araçların sigortacılara danışılmadan alımında büyük sıkıntıların olduğunu dile getiren Ali Esen, araç alınırken mutlaka sigortacıya danışılması gerektiğini belirterek vatandaşları uyardı.

Ali Esen ikinci el araç alınırken mutlaka sigortacılara danışarak hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Sakarya halkımızı buradan uyarmak istiyoruz, özellikle ikinci el araçlarda bölgemizde ve Türkiye’de yaşanan ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıları aşma adına buradan bütün halkımıza seslenmek istiyoruz. İkinci el araç alınırken öncelikle aracınızın hakkında bir ekspertiz yaptırın. Ekspertiz sonucu araçla ilgili daha sonra sigortacınıza başvurun. Biz burada sigortacılar olarak kullanmış olduğumuz trafik bilgi merkezine bağlanarak aracın son 10 yıl içerisinde herhangi bir şekilde bir kazaya karışıp karışmadığı, aracın herhangi bir nedenden dolayı hasarlı olup olmadığını buradan kontrol edebiliyoruz. Burada en büyük kriterimiz aracımız ağır hasarlı ve pert kaydı çıkabilir. Bugün 5664 olarak bilinen mesaj hattında plakadan sorgu yapıyor vatandaşımız. Biz sigortacılar hem motor hem şaseden de sorgu yapabiliyoruz. Yani siz beğendiğiniz, almaya karar verdiğiniz aracı almadan önce sigortacınıza gelin, ağır hasar var mı, pert kaydı var mı, kazaya karışmış mı? Bu bilgileri bizden aldıktan sonra aracı almaya karar verin, burası çok önemli” diye konuştu.

Ağır hasarlı pert kaydı olan araçlara, sigorta yapılmıyor

Bazı vatandaşların aracın noter işlemlerini bitirdikten sonra sigorta talep etmelerinin yanlış olduğunu, sigortacıya danışılıp hareket edilmesini vurgulayan Esen, “Bazı vatandaşlarımız aracı beğendikten sonra notere gidiyor. Noter satışını aldıktan sonra bize gelip bizden sigorta talep ediyor. Ağır hasarlı pert kaydı olan hiçbir araca kesinlikle sigorta yapmıyoruz. Bu yüzden vatandaşımızın buna çok dikkat etmesi gerekiyor, özellikle bu konunun altını çizmek istiyorum. Yani ağır hasarlı, pert kaydı olan araçlar kesinlikle hiçbir sigorta şirketi karar isteği aldığımızdan dolayı kasko yapılamaz” dedi.

"Her konuda sigortacınıza başvurarak yardım isteyiniz."

Halkın genelde ikinci el araçlarını aldıktan sonra noterden çıkıp 1 ay araçlarıyla sigortasız gezdiklerini, olası bir kazada mağdur olacaklarını, noterden çıktıkları gibi direk araçlarını sigortalatmalarını vurgulayan ve ‘Her konuda sigortacınıza başvurun’ diyen Esen şunları söyledi: “Bunun dışında yine buradan uyarmak istiyorum halkımız genel de ikinci el araçları aldıklarında noterden çıktıktan sonra 1 ay geziyorlar ve sigortasız geziyorlar. Yaklaşık 2 yıldır oldu bu uygulama noterden plakası değişmeyecek bir vatandaşımız bir araç satın aldığında, derhal sigortacasına gidip aracına zorunlu araç trafik sigortası yaptırması lazım. Eğer plakası değişmiyorsa, Noter’den çıktı sigortasını yaptırıp, Emniyet Müdürlüğü adresine ruhsatını teslim ediliyor vatandaşımızın. Halk arasında bilinen \'bir aracın eski sigortası hala yeni alana geçerlidir\' asla böyle bir şey söz konusu değildir. Yeni araç aldınız noterden aracın nikah cüzdanını çıkarttınız sigortanız yok ise bir trafik kazasına karıştığınızda çok mağdur olursunuz. Ayrıca trafikten men edilir olası bir denetleme sonucunda bunlara çok dikkat etmelerini istiyorum vatandaşlarımızın. Bunların sonucunda bir kazaya karıştığınızda zorunlu trafik sigortanız karşı tarafa 25 bin TL maddi hasarlı tazminat ödüyor. O yüzden iki medeni insan bir araya gelip maddi hasarlı kaza tutanağı düzenleyebilir. Her konuda sigortacınıza başvurarak yardım isteyiniz, sizi yönlendirelim ve olay yerine gelip size yardımcı olalım. Noterden çıkan bir vatandaşımız trafik sigortası yapmadan aracını kullanmaması lazım.”
“Sigortacınıza danışarak hareket etmelisiniz” diyen Esen, “Sigortacınıza danışmadan araç almayınız” diyerek vatandaşı uyardı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]