İki şirkete paralel yapı baskını

Sakarya'da paralel yapı soruşturması kapsamında iki şirkete ve bir muhasebeciye yönelik eşzamanlı baskınlar yapıldı. Terör ve organize şube polisleri ile maliye ekipleri, şirketlerde arama ve inceleme yaptı. Ekipler, bazı mali evraklar ve bilgisayar harddisk örneklerini aldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca paralel yapıya mali destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terör ve organize şube polisleri, sabah saatlerinde Adapazarı ilçesindeki bir inşaat şirketi ve Arifiye ilçesindeki bir büro malzemeleri imalatı yapan şirket ile bir muhasebeciye basın yaptı. İki şirket ile bir muhasebeci dükkanına gelen polisler ve maliye ekipleri, her iki şirkette arama yaptı. Evrakları ve bilgisayarları inceleyen ekipler, bazı mali evraklar ve bilgisayar harddisk örneklerini aldı. Aramalarda çevik kuvvet polisleri de geniş güvenlik önlemi aldı.
Paralel yapı soruşturması kapsamında iki şirkete ve bir muhasebeciye yönelik yapılan baskınlarla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. 

Paralel yapıya mali destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terör ve organize şube polisleri, sabah saatlerinde Adapazarı ilçesindeki bir inşaat şirketi ve Arifiye ilçesindeki bir büro malzemeleri imalatı yapan şirket ile bir muhasebeciye baskın yapmıştı.

İki şirket ile bir muhasebeci dükkanına gelen polisler ve maliye ekipleri, bazı mali evraklar ve bilgisayar harddisk örneklerini almıştı.

Baskınlarla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Başsavcılık, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında. FETÖ/PDY Terör Örgütüne finansal destek sağladıkları iddiasıyla Sakarya ilinde faaliyet gösteren bazı şirketlerin merkezleri ile mali müşavirlerine ait iş yerlerinde arama ve el koyma işlemelerine başlandığı, söz konusu işlemlerin halen devam ettiği kaydedildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]