İki okul için temeller atıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sakarya'da katıldığı bir temel atma töreninde, "Yerli otomotiv Sakarya'ya yakışır, en iyisini de Sakarya yapar" dedi.

TOBB ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliği ile Serdivan’da inşasına başlanan 24 derslikli TOBB Sakarya Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi'nin temeli törenle atıldı. Törene TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İnci, Engin Özkoç, Zihni Açba ve protokol üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan SATSO Başkanı Kösemusul, “İş dünyası olarak Sakaryamıza gelişim ve dönüşüm gayretine en yüksek desteği vermek için gayretli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sakaryamızı çok seviyoruz. Çünkü güzel şehrimizin değerine, potansiyeline bu şehrin insanına, iş dünyasına inanıyoruz. Hedeflerimize ulaşma yolunda SATSO üzerine düşen sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirmek mecburiyetindedir. Kaliteli eğitim, nitelikli istihdam, güçlü üretim, ve yükselen ihracat için her bir başlığı ayrı ayrı değerlendirmek zorundayız. Şehrimizin eğitim gücünü ve kalitesini yükseltmek için yapılan güzel bir hizmetin temel atma töreninde bir aradayız. SATSO Endüstri Meslek Lisesi'nin inşaatı hızla devam ederken, bugün Akyazı ilçemizde TOBB Akyazı İlköğretim Okulu hediye etmek için protokol imzaladı. Şimdi de TOBB Sakarya Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi için start veriyoruz. Rıfat başkanım her zaman ifade ediyor. Kadın istihdamının daha da yükselmesi gerekiyor. Kadın girişimcilerimizin daha da başarılı olması gerekiyor. Ekonomiye daha fazla kadın eli değmesi gerekiyor. 12 bin metrekare alan üzerine ve 7 bin 500 metrekare inşaat alanında 24 derslikten oluşacak TOBB Sakarya Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi işte bu ihtiyaca önemli cevaplar verecektir” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise, sözlerine son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Hisarcıklıoğlu, “Bugün Sakarya’ya iki tane hayırlı iş için geldik. Bunlardan birincisi Akyazı’da bir ilköğretim okulunun Sayın Valimiz ile beraber protokolünü imzaladık Akyazı'mızda. Biraz sonra temelini atma törenini bugün sizlerle beraber yapacağız. Sakaryamıza, ülkemize hayırlı olsun. Bir şehrin bütün kanaat önderi konumundaki kişiler bir ve beraberse o şehirlerin durumları farklı oluyor. İşte o şehirlerimizden bir tanesi de Sakarya. Sakarya’nın asıl başarısının altında yatan 99 depreminden sonra hızla kalkınan ve gelişen, Türkiye’nin ilk 10 büyük şehrinden bir tanesinin olmasının altında bu birlik ve beraberlik yatıyor. Bir yatırım var ki her yatırımda aslında baktığınız zaman kar veya zarar muhakkak vardır. Ama tek bir yatırım var ki onu yaptığınız zaman asla ve asla zarar etmezsiniz. O da eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yatırım yaptığınız zaman siz kazanırsınız, şehriniz ve ülkeniz kazanır. O yüzden benim için en önemli yatırım aslında eğitime yapılan yatırımdır. TOBB Yönetim Kurulu olarak 81 ilimizde bu eğitim yatırımını öncelik haline getirdik” ifadelerini kullandı.

En iyi yerli otomotivin Sakarya’ya yakışacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “İşte o yüzden yerli otomotiv Sakarya’ya yakışır, en iyisini de Sakarya yapar. Bugün Sakarya Allah'a çok şükür Türkiye’nin gururudur. 7 OSB harıl harıl çalışıyor. 2 buçuk milyar dolar ihracat yapıyor. Sakarya’nın ihracatına baktığımızda yüzde 97’si sanayi olan bir şehrimiz ve bu ürettiği ürünleri dünyanın rekabetçi piyasalarına satıyor. Dünyanın en gelişmiş, zengin ülkelerine bizim Sakarya’da üretmiş olduğumuz ürünler gidiyor. Milli tankı, milli treni Sakarya üretiyor. Bir yılda kadın istihdamı Türkiye ortalamasında yüzde 9 iken, Sakarya’da bu oran yüzde 14 oranındadır. Şimdi bu kapsamda bu okulu fazlasıyla Sakarya hakediyor” dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından temel atma töreni gerçekleşti.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]