İkballe Diyar Diyar Kocaali’de

Kanal 7 Televizyonunun en çok izlenen programları arasında bulunan İkbal Gürpınar’ın hazırlayıp, sunduğu “İkbal’le Diyar Diyar” Kocaali Belediyesi\'nin daveti üzerine Kocaali\'de dolu dolu bir çekim yaptı.

Kocaali’nin sosyal yapısı ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tescillenmek üzere olan Kocaali, Kestane Balı ve Arıcıların üretimine geniş geniş yer verilen programda ayrıca Karalar Köyü sakinleri tarafından yapılan armut pekmezi tarifiyle anlatıldı.

İkbal Gürpınar programında özellikle bir çok derde şifa olan Isırgan otu toplanmasını, çorbasını ve yöresel yemeklerinin tanıtımını yaptı. Programda son olarak Kocaali Açmabaşı Hemşinlileri tarafından Hemşinli kültürüne has kına gecesi yapıldı. Kocaali’nin eşsiz kumsallarının da yer aldığı programda Belediye Başkanı Ahmet Acar, ilçeyi anlatarak tanıttı.
 
İlçenin İstanbul’a yakın olduğunu belirten Gürpınar Kocaali’yi turizm ve kültürel zenginlikleri ile keşfedilmeye hazır bir cennet sözleri ile nitelendirdi. İlçenin tanıtımı için her türlü imkanı değerlendirdiklerini belirten Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, ulusal kanallarda yayınlanan programların önemine değindi.

Acar “Göreve geldiğimizden bu yana ilçemizin tanıtımı için birçok önemli çalışmaya imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Gerek yerel gerekse ulusal kanallarımızda yer alan kültür ve turizm programları ile ilçemizin el değmemiş güzelliğini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. İkbal Gürpınar ve çekim ekibine ilçemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]