İHH Yetim Projesi'nde Sakarya Müftülüğü Türkiye 2.'si

Türkiye genelinde en çok yetim kardeş himaye eden iller sıralamasında, Sakarya Müftülüğü 2.’nci oldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Kur’an Kurslarında ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ Projesi kapsamında, Türkiye genelinde en çok yetim kardeş himaye eden iller sıralamasında Sakarya Müftülüğü, toplam 243 yetim himayesiyle 2.’inci sırada yer aldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ile Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Proje kapsamında yapılan çalışmaları sahiplenerek büyük destek veren Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’ye teşekkür ziyaretinde bulundular.

Gerçekleştirilen ziyarette İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz: ‘Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman yanımızda olan İl Müftüsü İlyas Serenli’ye; Türkiye ve başka bir ülkede annesini, babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için, yetimlere yönelik hayata geçirilen bu anlamlı projeyle ilgili gerek toplumda bir farkındalık oluşturma, gerekse Sakarya Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kurslarında toplam 243 yetimin kardeş edinilmesi dolayısıyla hassaten bir teşekkür ziyareti yaptıklarını’ ifade etti.

Böylesine anlamlı bir proje ile ilgili İHH Genel Merkezi’nce yapılan teşekkür ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade eden Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ise konuşmasında: ‘Yetim çocuklara sahip çıkıp onlara kendi dünyamızda yer açmak, bizim hem dini hem insani görevlerimizden biridir. Yetimlere kol kanat germek, yaşadıkları zorluklara çözüm bulmak ve onlara sevdiklerinin yokluğunu hissettirmemek için ortak hareket etmek durumundayız. Buradan hareketle gerek Diyanet İşleri Başkanlığı, gerek Müftülüklerimiz, gerekse bu alanda faaliyet gösteren STK’lar son yıllarda önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyorlar. Bu kapsamdaki en önemli projelerden biri olan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesiyle ilgili Sakarya Müftülüğü olarak; İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilciliği ile işbirliği yaparak görevlilerimize yönelik toplantılar tertip ettik. Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerin bu konudaki duyarlılıklarının arttırılması amacıyla bilgilendirme sunumları yaptık. Kur’an Kursu Öğreticilerimizin de özverili çalışmaları neticesinde bu güzel tablo ortaya çıktı. Bu başarıda emeği geçen Sakarya Müftülüğü ailesinin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

Ziyaretin sonunda; Sakarya Müftülüğü’nün, Türkiye genelinde en çok yetim kardeş edinen iller sıralamasında 2.’nci olması dolayısıyla Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’ye plaket takdiminde bulunuldu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]