İHH Vakfı Mısır'daki idam kararlarını protesto etti

Mısır\'da 683 kişi hakkında verilen idam kararı, Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı tarafından protesto edildi.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan grup, ellerinde pankartlarla slogan attı.

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilcisi Ruhi Ademoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında, "Mısır\'da darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde hukuki iki karara daha imza attı. 

Söz konusu ağaç ya da Twitter değil!

İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararları kınamak, Mısırlı mazlum kardeşlerimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz. En azından Türkiye\'de bir ağacın ya da Twitter\'ın kapatılmasına gösterdiği sertlikte Mısır\'daki idamlara eleştiri getirmesi beklenen batılı ülkeler, iki yüzlü yaklaşımları ile bir kez daha sınıfta kalmıştır. 

Dünyanın neresinde olursa olsun her dinden ve ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm cunta severleri kınıyoruz" denildi.

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı tarafından yapılan açıklamaya Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi, Eğitim-Bir-Sen Sakarya Üniversitesi Şubesi, Genç Memur-Sen, Hak-İş, Hizmet-İş ve Özgür-Der Sakarya Şubeleri de destek verdi. Açıklama sonrası sloganlar atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]