İHH Sakarya Şubesi, Mescid-i Aksa için biraraya geldi

İHH İnsani Yardım Derneği Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu, "Kuran\'ı Kerim\'in ayaklar altına alınması zannetmeyin ki bilinçsizce yapılıyor. İsrail, tüm bunları bilinçli olarak yapıyor" dedi.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan grup adına açıklama yapan Ademoğlu, Mescid-i Aksa\'ya yapılan saldırıların tek sorumlusunun İsrail olmadığını, İsrail\'e göz yuman ülkelerin de bu suça ortak olduğunu söyledi.

İsrail\'in Türkiye\'ye konsolos göndermesinin doğru olmadığını savunan Ademoğlu, şöyle konuştu:

"Bizim kutsalımıza el uzatıyorlar. Kuran\'ı Kerimimiz yerlere fırlatıyorlar ve ellerini, kollarını sallayarak bu ülkeye girip çıkıyorlar. Türkiye\'nin devreye girip siyonizmin dünyaya bela olduğunu Birleşmiş Milletler\'e anlatması gerekir. İslam dünyası, neden bir araya gelmiyorsunuz? Kuran\'ı Kerimin ayaklar altına alınması zannetmeyin ki bilinçsizce yapılıyor. İsrail, tüm bunları bilinçli olarak yapıyor. Vallahi, Kuran\'ı Kerim\'e yapılan bu hakaret ne İncil\'e ne de Tevrat\'a yapılabilir. Buna izin vermezler."

"Mescid-i Aksa saldırı altındayken sessiz kalmamız imkansız" diyen Ademoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Filistin meselesinde öfke sadece İsrail\'e değildir. Öfke, Arap ve İslam yurdunu denetimleri altına alıp, onu pazarlayıp, kaynaklarını peşkeş çekerek iktidar satın alıp, bu acının üzerinde tepinenleredir. Saltanat ve şatafat arasında insanlığını ve tüm değerlerini kaybeden görgüsüz ve acımasızlardır. İsrail kadar onlar da suçludur. Onlar da bu zulmün sorumlusudur."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]