İHA'dan Vali Atak'a Ziyaret

İhlas Haber Ajansı (İHA) Sakarya Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı'yı makamında kabul eden Vali Hüseyin Atak, Ballıkaya Barajı Projesi'nin hayat geçirilmesi için çalışma başlattıklarını belirterek, "Ballıkaya Barajı hizmete girdiğinde Sakarya'da 50 yıllık su sorunu yaşanmayacak" dedi.

İHA Sakarya Bölge Müdürlüğü'ne getirilen İbrahim Çorbacı ve büroda görevli Recai Yüksel, Vali Hüseyin Atak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan İHA Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, Vali Hüseyin Atak'ın görevde bulunduğu sürecinde çok önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Sizin döneminizde özellikle eğitim alanında çok önemli çalışmalar yapıldı. Prefabrike okulların kalıcı binalara taşınması konusunda takdire şayan işler gerçekleştirildi 1 sene içinde. Tarım ve sağlık alanında önemli işler yapılıyor" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Hüseyin Atak ise "Göreve geldikten sonra özellikle prefabrike okulların kalıcı binalara kavuşması için yoğun bir çalışmaya girdik. Bu yılın sonunda okulların büyük bölümü kalıcı binalarına kavuşacak. İlçelerde lise inşaatının yapımı devam ediyor. İl genelinde sağlık ocakları ve devlet hastanelerinin yapımı hızla sürüyor. Merkezde 400 yataklı devlet hastanesinin yapımı şu an mahkemelik.

Mahkeme ne karar verirse, ona uyacağız. Köy yollarında asfalt ve yama çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık bin kilometre asfalt kaplaması gerçekleştireceğiz" dedi. İlin sağlık sorunlarına değinen Vali Atak, "Devlet hastanelerinde görevli uzman doktorlar, yeni açılan devlet hastanelerine geçiyor. Bu nedenle doktor açığımız var. Ama bunun da kapatılması için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu. Ballıkaya Barajı Projesi hakkında bilgi veren Vali Atak," Sakarya'nın içme suyu Sapanca Gölü'nden sağlanıyor. Şu anlık su sorunumuz yok. Ancak ileriye dönük çalışmalar yapmamız gerekiyor.

Bundan dolayı Ballıkaya Barajı'nı yapacağız. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Ballıkaya Barajı hizmete girdiğinde Sakarya'da 50 yıllık su sorunu yaşanmayacak" diye konuştu.

Sakaryaspor'un geleceğine de temas eden Vali Atak, "Belbaş, Sakaryaspor A.Ş.'nin büyük ortağı. Belbaş'ın hisselerinin Sakaryaspor derneğine devredilmesi çalışma başlattık. Çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]