I. Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu SAÜ'de Yapılacak

I. Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu 23-24 Ekim 2008 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Yerel yönetimlerde reform çalışmaları ve uygulamalarının tartışılacağı sempozyuma Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya İl Özel İdaresi, Serdivan Belediyesi, TÜBİTAK ile Marmara ve Boğazları Belediyeleri Birliği de destek veriyor.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak sempozyumun amacının, 2003 yılında başlayan yerel yönetimlerde yeniden yapılanma çalışmalarının ortaya çıkardığı gelişmeleri tartışmak, sorun alanlarını araştırmak ve çözüm önerileri üretmek olduğunu belirten yetkililer, böylece dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizin birikimini de dikkate alarak yerel yönetimler alanındaki teorik ve pratik çalışmalara önemli bir katkı sağlanmış olacağını kaydettiler. 2009 yılında yerel yönetim seçimlerinin yapılacak olması dikkate alındığında, sempozyumun seçim öncesi genel bir değerlendirme platformunun oluşturulmasının, kamuoyu açısından da çeşitli yararları söz konusu olabileceği belirtildi.

Sempozyumun birinci gününde çeşitli üniversitelerden akademisyenler, ikinci gününde ise İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya ve Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Uşak Valisi Kayhan Kavas ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Vali Ercan Topaca reform, uygulama ve sonuçları üzerine tartışacaklar.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]