Hz Muhammed'in Gözünde Ramazan Ayı Nasıldır?

Sakarya Cami ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Ramazan ayının günah ve hatalardan temizlenme ayı olduğunu söyledi.

Kıyak, Ramazan ayının bereket ayı olduğunu belirterek, “Ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı, af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayına ulaşmış bulunmaktayız. Peygamber Efendimizin evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş diye haber verdiği Ramazan ayıdır. Bu ay, öğrenmek, anlamak ve gereklerini yerine getirmek üzere okuyan herkesin zihninde ve kalbinde farklı izler bırakan Kuran'ın indiği aydır” dedi.

Maddi ve manevi güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi iklimi çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Kıyak, “Özümüze dönerek gaflet ve cehaletle geçen günlerimizi sorgulamalı, hata ve günahlardan temizlenme isteğimizi artırarak kendimizle hesaplaşmalıyız. Sakarya Cami ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu olarak Ramazan ayının nefsimiz, ailemiz, milletimiz ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini diliyoruz” diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]