Hz. Muhammed'e (sav) hakaret eden siteye dava açtı

Adapazarı\'nda yaşayan iş adamı İbrahim Aydın, Hz. Muhammed\'e (sav) hakaret içeren ifadeler sebebiyle bir internet sitesi hakkında avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukat Nurullah Sayar, savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, \'www.eksisozluk.com\' adlı internet sitesinde yayımlanan bir yazıda Hz.Muhammed\'e (sav) hakaret eden tahkir edici ifadeler kullanıldığını belirtti. Söz konusu ifadenin hiçbir şekilde eleştiri olarak kabul edilemeyeceğini kaydeden Sayar, "Umuma açık olan bir internet sitesinde şüpheli veya şüpheliler, yasanın yüklediği kontrolü sağlamayarak infiale neden olacak bir duruma neden olmuşlardır. Şüpheliler, dini değer ve İslam dinine mensup vatandaşların sevdiği, ehemniyet verdiği, Diyanet İşleri Başkanlığı\'nın adına hafta tertip ettiği Hz. peygambere karşı sarf ettikleri galiz ifadeler kamu barışını derinden sarsmış ve toplumun büyük bir kesimini üzmüş, rencide etmiştir." dedi.

Özellikle durumun Ramazan ayında vuku bulmasının üzüntüyü daha da derinleştirdiğini ifade eden Sayar, şunları kaydetti, "Bu ve benzeri ifadeler halkı galeyana getirmek isteyen kişiler için elbette bulunmaz fırsat olacaktır. Ancak sağduyulu vatandaşlar Peygambere yapılan hakarete karşı tepkilerini meşru bir şekilde ortaya koymaktadır. Kısa bir süre önce, bir ağaç kesilmesi teşebbüsü nedeni ile Taksim Meydanı\'nda ortaya çıkan menfii sahneler, çok daha kuvvetli olan dini değerler ve hislere karşı saldırıda ortaya çıkacak sahnelerin yanında elbette hafif kalacaktır."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]