"Huzur Coğrafyası Sakarya" filmi tanıtıldı

MARKA tarafından Sakarya’nın turizm potansiyeli ile iş yatırım ortamı ve ilin çekiciliğini arttırmak üzere ‘Huzur Coğrafyası Sakarya’ temalı tanıtım filmi hazırlandı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından Sakarya’nın tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması, iş yatırım ortamı ve ilin çekiciliğini içeren ‘Huzur Coğrafyası Sakarya’ temalı hazırlanan tanıtım filmi SATSO Konferans salonunda düzenlenen program ile şehir protokolüne tanıtıldı.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım programına, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları ile basın mensupları katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Doğu Marmara Bölgesindeki illerin tanıtımı konusunda Sakarya’da da çekimi yapılan filmle ilgili bilgiler verdi. Filmin Sakarya’nın uluslararası platformda tanıtılması konusunda profesyonel şekilde hazırlandığını ifade eden Ayhan, 2023 yılına kadar Sakarya’ya gelen turist sayısının toplamda 3 buçuk milyona çıkmasını hedeflediklerini söyledi.
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ise çekilen film ile çeşitli kesimlerden bir demet sunulduğunu ifade ederek, “Bu film 5 saatte çekilse huzur dolu Sakarya’yı yine anlatamayız. İnşallah katkı sağlar. Huzur Coğrafyasını adını çok kullanmalıyız, buradaki kültürü, birlikteliği, saygı ve sevgiyi tüm Türkiye ile paylaşmak lazım” dedi.

Sakarya İl tanıtım filmi, ‘Huzur Coğrafyası Sakarya’ teması doğrultusunda oluşturulan senaryoya istinaden farklı mevsimlerde görüntüler alınarak hazırlandı. 5 dakika 20 saniyelik film, İngilizce ve Arapça olarak ta seslendirildi. 4K tekniğiyle çekilen film, tüm kamu kurumları, yerel yönetimler ve kuruluşların kullanımına açık olarak tutuluyor.

İşte o tanıtım filmi

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]