Hüseyin Kaşkaş'tan Miting Gibi Başvuru

Ferizli İlçesi’nde 5 yıllık yaptığı hizmetleri anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek, bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediğini belirtti. Aday adaylığı müracaatında bulunan Kaşkaş’a destek veren 7’den 70’e onlarca vatandaşı parti binası almazken, kalabalıktan dolayı izdiham yaşandı.

Belediye Başkanı Kaşkaş, 1 milyon YTL bütçe ile devraldıkları belediye büçtesini bugün 2 milyon YTL’ye çıkarttıklarını ve 5 yılda hiç borçlanmadan 25 milyon YTL’lik hizmet yapmayı başardıklarını belirterek, “2004 yerel seçimlerinde vatandaşa verdiğimiz seçim beyannamemizde 24 maddelik bir sözümüz vardı. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar verdiğimiz sözleri yerine getirdikten sonra üstüne iki katı daha hizmet yapmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu hizmetleri yaparken bizlere gerek hükümetimiz, milletvekillerimiz gerekse büyükşehir belediye başkanımızın bizlere çok büyük desteği olmuştur. Tam bir ekip çalışması içerisinde ilçemiz çağ atlamıştır. Bazı yatırımların ilçemize gelmesinde bizlere büyük destek sağlayan Sakarya Milletvekilimiz Ayhan Sefer Üstün’e çok teşekkür ediyorum” dedi. Bundan sonrada aynı kararlılık ve aynı ekip çalışması içerisinde daha büyük projeleri ilçeye kazandıracağını belirtti.

Bu Paralar Nereye Gitmiş  

Bir önceki dönem belediye başkanının ilçeye hiçbir hizmet vermediğini ileri süren Başkan Kaşkaş, “Hizmeti bırakın belediyenin tüm mal varlıklarını, taşınmaz ve arazilerini satmışlar. Buna belediyeye ait 20 otobüs hattıda dahil. Satılan bina ve arsalardan elde edilen gelir 323.550 YTL. Otobüs hatlarından elde edilen gelir 337.160 YTL. Deprem nedeniyle Ferizli İlçesi’ne gelen afet payı ise 343.542 YTL. Ferizli Belediye kasasına 2000-2001 ve 2002 yılını kapsayan 3 yıl içerisinde giren toplam para 1.005.252 YTL. Bu kadar para girmesine rağmen hiçbir hizmet verilmediği gibi birde 2.436.530 YTL borçla belediyeyi devraldık. Bu paralar nereye gitmiş belli değil” dedi.

Tek Tuşla İşlem 

Göreve geldiklerinde belediyede tek bir bilgisayar dahi bulunmadığını söyleyen Başkan Kaşkaş, "Tüm birimlerini bilgisayarla donatılarak e-belediyecilik sistemine geçildi ve halka daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmet verilmesi sağlandı.  Bugün tüm birimlerimizde bilgisayar ortamında tek tuşla işlem yapılıyor” dedi.

Halkımızla Tek Yumruk Olduk 

Personelde küçülmeye gittiklerini de kaydeden Kaşkaş, ”60 kişiyle devraldığımız belediyede bugün emekliler ve işten ayrılanlarla sayıyı 48’e düşürdük. Az kişi ile çok iş yapmayı öğrettik. 24 km içme suyu ishale hattı döşeyerek, Sapanca Suyu’nu ilçemize getirdik. Çizme ile girilmeyen sokakları pırıl pırıl asfalt yaptık. 29 km asfalt ve kilitli parkenin yanında 5 Km'de yama yaptık. Tüm yollarımızı genişlettik, genişletirkende tek kuruş istimlak parası ödemedik. Vatandaşımızla kurulan iyi diyaloglar sonucunda hizmetin daha hızlı ve kaliteli ulaşabilmesi için halkımızla tek yumruk olduk ve vatandaşımızında bize güvenci sonsuz olduğundan bu yerlere tek kuruş ödemeden tüm yolları genişlettik ve asfalt attık.
Çöp sahası yapılan yeri, temizleyerek bugünkü Sait Faik Asabıyanık Parkı’nı halkımızın hizmetine açtık” dedi.

FMYO Bizim Eserimizdir

İlçede 15 yıldır söylenilen ama yapılamayan Meslek Yüksek Okulu’nu da(MYO) ilçeye kazandırdıklarını söyleyen Kaşkaş, ”Binasını, iç donanımını herşeyini hazırlayıp, üniversitemize teslim ettik. İlk mezunlarımızı da geçtiğimiz yıl vererek, büyük gurur yaşadık. Bugün 300 öğrencisi bulunan meslek yüksek okulu bizim eserimizdir” şeklinde konuştu.

Ferizli Kültür Merkezini Hizmetine Sunacağız

3 yıl içerisinde ilçeye hayırsever iş adamları ve belediyenin imkanları ile 2 ilköğretim, 1 Anadolu ve 1 Meslek Lisesi’nin yanında 1 öğrenci yurdu ve spor salonu kazandırdıklarını da kaydeden Başkan Kaşkaş, “Hala inşaatı devam eden ve %60’ı tamamlanan 500 kişiseyirci kapasiteli ve 2000 m2 kapalı alana sahip, Türkiye’de kabul edilen 4 projeden birisi olan spor salonunuda ilçemize kazandırdık. Bunun yanında belediye hizmet binası olarak temeli atılan atıl durumdaki binayı yeniden projelendirerek, buraya içerisinde sinema, kütüphane, kafeterya, konferans salonu ve düğün salonu yer alan bir kültür merkezi yaptık. En kısa zamanda da iç dizaynını bitirerek Ferizli Kültür Merkezini halkımızın hizmetine sunacağız”

İlçemizi Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivalleri ile sadece Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını da söyleyen Başkan Kaşkaş, “Geleneksel hale getirdiğimiz festivalle, ülkenin dört bir yanından konukların yanında, yurt dışından da birçok ekibi ağırladık” dedi.

 “İhtiyacın Yoksa Al Getir, İhtiyacın Varsa Al Götür”

Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde göreve geldiğimiz günden itibaren ilk 2 yılımızda özürlü vatandaşlarımızı evlerinden alıp götürüp getirmek suretiyle 2 yıl boyunca rehabilitasyon merkezinde tedavi edilmelerini sağladıklarını kaydeden Başkan Kaşkaş, “Bunun yanında açtığımız “İhtiyacın Yoksa Al Getir, İhtiyacın Varsa Al Götür” mağazamızda bugüne kadar 8500 vatandaşımız ücretsiz olarak, faydalanmıştır.” dedi.

Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Basına verdiği hizmet tanıtımının ardından, Başkan Kaşkaş beraberindeki eski Belediye Başkanlarından Fehmi Ata,  belediye meclis üyeleri, ilçedeki kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte kalabalık bir vatandaş gurubu ile birlikte AK Parti İlçe Teşkilatı’na giderek, belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.
Kalabalıktan Dolayı İzdiham Yaşandı

Kaşkaş’a destek veren 7’den 70’e onlarca vatandaşı parti binası almazken, kalabalıktan dolayı izdiham yaşandı. Kaşkaş’a destek vermeye gelenler arasında eski belediye başkanı Fehmi Ata, meclis üyeleri, Gölkent Belediye Başkanı Talih Atalay’da yer alırken ve Sinanoğlu Belediye Başkanı Yılmaz Öztürkle beraber aday adaylığı başvurularını AK Parti İlçe teşkilat başkanı Cemil Sağlam’a formlarını verdiler. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı başvurudan sonra ilçede seçimin sonucunun belli olduğu söylentileri konuşulmaya başlandı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]