Hükümet - Memur Görüşmeleri Sonuçsuz Kaldı

Türk Ulaşım Sen Sakarya Şube Başkanı Cihat Koray, hükümet ile memur sendikaları arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde bir sonuç alınamadığını söyledi.

Koray yaptığı açıklamada, hükümet ile memur sendikaları arasında yapılan 3 toplu sözleşme görüşmesinde bir arpa boyu yol kat edilmediğini belirterek, “Bu durum AK Parti'nin 'yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır' sözüne uygun davranışlarının tekrarından başka bir şey değildir. AK Parti iktidarı boyunca bu meseleyi ciddiye almadığını sergilediği tavırlar ile ortaya koymuştur. Türkiye'yi  Daha demokrat, daha çağdaş  bir ülke haline getirme iddialarıyla toplumun sessiz çoğunluğunun kaygıyla izlediği demokratik açılımlarda bulunan AK Parti ne hikmetse çalışanlar söz konusu olduğunda birden farklılaşmakta. Bu yüzünü çalışma hayatını yeniden düzenleme adına çıkardığı veya çıkarmak istediği çalışanların mevcut haklarını geriye götürecek kanunlarda açıkça görmekteyiz” dedi.
Ücret Dengeleri Bozulmuştur

Kamuda aynı unvan ile aynı işi yapan personelin farklı ücret almasına son verecek düzenlemelerin yapılacağına Başbakan Erdoğan'ın söz verdiğini belirten Koray, “Geçtiğimiz yıl toplu görüşmelerin başladığı gün 4688 sayılı yasaya aykırı biçimde düzenlenen bir basın toplantısıyla Başbakan Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 'kamuda ek ücret almayan personele ek ücret' verilmesi ile ilgili karar sonrası kamuda ki ücret dengeleri tamamen bozulmuştur. Başta şube müdürü pozisyonun da görev yapan personel olmak üzere bir çok unvan ve pozisyonda görev yapan personelin ücret yönünden mağduriyetleri daha fazla arttı. Bir önemli eksiklik ise bilindiği gibi çalışanlar ile ilgili bir takım lokal uygulamalar Bölge Çalışma Komitesi tarafından alınmaktadır. Bu komite işveren ve sendika temsilcilerinden oluşmaktadır. Ama bu güne kadar her nedense memur sendikalarından bir temsilci bu komite toplantılarına  çağırılmamaktadır. Bu durum komitede temsil edilen Kamu Çalışanları ile temsil edilemeyen Kamu çalışanları arasında farklı ve pozitif ayırımcılığa varan uygulamalara neden olmaktadır. Kamudaki yöneticilere bu hususu hatırlatmakta fayda görmekteyiz” diye konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]