Howard Gardner'ın Konferansına Katıldılar

Sakarya Endüstri Meslek Lisesi, Burdur’da yapılan Uluslararası Yaşayan Kuramcılar Konferansı’na üç bildiri ile katıldı.

Sakarya Adapazarı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde yapılan 1. Uluslararası Yaşayan Kuramcılar Konferansı'na üç poster bildiriyle katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)’de düzenlenen 1. Uluslararası Yaşayan Kuramcılar Konferansı'na dünyanın en ünlü kuramcılarından Howard Gardner katıldı.

Gardner, Türkiye'den ve dünyanın sayılı üniversitelerinden gelen 510 akademisyene inovasyon ve zekâ, yaratıcı sınıflar, etkin öğretme ve öğrenme ile çoklu zekâ kuramı başlıkları adı altında dört ayrı seminer verdi.

MAKÜ konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Gardner, Çoklu Zekâ Kuramı’nı anlattı. Amerikalı psikolog, katılımcılara yeni tespit etmiş olduğu bilgileri sundu.

Üç Poster Bildiri

Sakarya Adapazarı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yenilik Transferi Proje Gurubu; 23–24 Mayıs tarihlerinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma Çoklu Zekâ Uygulamaları Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Örneği, Çoklu Zekâ Uygulamaları Makine Teknolojisi Alanı Örneği, Çoklu Zekâ Uygulamaları Metal Teknolojisi Alanı Örneği başlıklı üç adet poster bildiri ile katıldı. Okulun daveti üzerine proje ortağı Waterford Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Anne Jordan ve Prof. Orison Carlile İrlanda’dan sempozyuma katıldılar.

Ne Kadar Gurur Duysam Azdır

Sakarya EML Müdürü Ahmet Özer, sempozyumla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Okulumuz her alanda birçok başarıya imza atmaktadır. Proje çalışmaları da bunlardan biridir. Proje yapmak bir gönül ve ekip işidir. Arkadaşlarım okul çalışmalarının dışında kalan zamanlarının çoğunu proje çalışmalarına ayırmaktadırlar. Okulumuz, ülkemizin değişik okullarından aranmakta proje hazırlama hususunda yardım talep edilmektedir. Bunlar bizi mutlu eden önemli girişimlerdir. Okulumuzla ve öğretmenlerimle ne kadar gurur duysam azdır. Bundan sonraki çalışmalarında onlara başarılar diliyorum. Okul müdürü olarak her zaman yanlarında olup her türlü desteği sağlayacağım. Bu tür bilimsel çalışmalara gösterdikleri ilgiden dolayı medya kuruluşlarına da teşekkür ederim.” dedi.
     

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]