Hortum, Neredeyse Bir Köyü Yok Ediyordu

Sakarya'nın Söğütlü ilçesine bağlı Karateke köyünde meydana gelen hortumda bazı evler ile köy camisi hasar gördü. Hortum, çok sayıda ağacı yerinden söktü.

Karateke köyünde şiddetli yağışların ardından meydana gelen hortum bazı evlerin çatılarını uçurdu, ağaçları devirdi, camları kırdı, bacaları yıktı, su tanklarını uçurdu.

Köy Muhtarı Salih Adıgüzel, hortumda 5 ev, köy camii ve lojmanının hasar gördüğünü söyledi. Hortum nedeniyle köylülerin büyük korku yaşadığını kaydeden Adıgüzel, felaketin ardından köy genelinde inceleme yaptıklarını vurguladı.

Adıgüzel, "Dolu yağışıyla birlikte gelen hortum 15 dakika sürdü. Evlerin çatılarını uçurdu, caminin camlarını kırdı, cami lojmanında güneş enerjisi sistemine zarar verdi. 70-80 metre uzunluğundaki ağaçları kökünden söktü. Bacaları kırdı, su tanklarını uçurdu. Ömrümde böyle bir olay görmedim. Can kaybı olmadığı için sevinçliyiz. Zararla ilgili Kaymakamlığı bilgilendirdik." dedi.

Köylülerden Fatih Bayraktar ise hortumun evinin çatısını yerinden sökerek 600 metre ilerideki ormanın içine attığını belirtti. Zararlarının büyük olduğunu ifade eden Bayraktar, şunları söyledi; "Hortumdan önce cevizden daha büyük dolu yağdı. Evlerin kiremitleri kırıldı. Ardından fırtına çıktı. Camdan baktığımda fırtınadan hiçbir şeyi göremiyorduk. O sırada büyük bir ses yaptı. O gürültü ve sallanmayla birlikte bir şey uçtu gitti. Sonra dışarı çıktığımızda giden şeyin çatı olduğunu fark ettik. Çatıyı saatlerce aradık ve 600 metre ileride ormanın içinde bulduk. İnanılmaz bir şey. İlk kez böyle bir olay gördüm."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]