Hobisini işe çevirdi

Kaynarca ilçesinde hobi amaçlı el işi yapan ev kadını, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) girişimcilik sertifikası alarak açtığı iş yerinde aile bütçesine katkı sağlıyor.

Çeyiz ürünleri satan Yasemin Turan (35), yaptığı açıklamada, KOSGEB, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Kaynarca Belediyesi işbirliğiyle açılan kursa katıldığını, hobisini kazanca çevirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Daha önce bir günde yaptığım işi nakış makinesi sayesinde 15 dakikada yapabiliyorum" diyen Turan, "Bilgisayar ortamında hazırlanan desenleri kumaşlara kolaylıkla işleyebiliyorum. Sektörümüzde ürün çeşitliliği bir hayli fazla. Kına gecesi malzemelerinden kaftan çeşitlerine, kız çocuk kaftanından, gelin masalarının hazırlanmasına, havlu ve bornoz çeşitlerine kadar üretim yapıyorum. Atölye açınca müşterilerim daha kolay ziyaret edebilir oldu. Ayrıca sosyal medya üzerinden müşterilerimize ulaşabiliyorum" şeklinde konuştu.

Turan, işini büyütmek istediğine işaret ederek, "Kadınlarımız zaten üreticiler ancak iş hayatına katılarak aile bütçelerine katkıda bulunabilir, daha verimli olunabilir. Günümüzde kadınlarımız çocukları büyüdükten sonra hem ev işlerinde hem de mesleklerinde başarılı olabilir" ifadesini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]