Hızlı trende bilet fiyatları ne kadar?

Başkent ile İstanbul arasını 3 saate indirecek hızlı tren için bilet fiyatları 70-80 lira aralığında olacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım\'ın Şubat veya Mart\'ta hizmete gireceğini açıkladığı Ankara-İstanbul hızlı treninin, bilet fiyatları ile seyahat süresinin ayrıntıları belli olmaya başladı.

3 saat 15 dakika sürecek

Ankara-İstanbul arasında, 12 istasyon, seyahat süresi 3 saat 15 dakika olacak. Daha önce 3 saat olarak açıklanan sürenin 15 dakika uzamasının sebebi; Sakarya\'da süren tünel çalışmasının tamamlanmaması.

Uçaktan ucuz, otobüsten pahalı

Bilet fiyatlarıyla ilgili genel ilke ise, uçaktan ucuz, otobüsten pahalı olacak. Hızlı tren bilet fiyatları 70-80 lira aralığında yer alacak. Ankara-İstanbul istasyonlar şöyle: Ankara Gar, Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Arifiye, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik.

Yıldırım bilgi verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul hızlı tren projesinde inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Özellikle Bozüyük-Sakarya arasındaki güzergâhta heyelan ve depremsellik açısından çok ciddi coğrafi zorluklar var. Bu hatta geçişlerde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Heyelan nedeniyle bazı bölümlerde hatların yeniden inşası gündeme geldi. Hatta ticari seferleri gelecek yılın şubat ya da en geç mart ayında hizmete almayı planlıyoruz." dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]