Hırsızına yalvardı: Artık kamyonumun mazot ve aküsünü çalma

Hırsızların hedefi haline gelen, son bir buçuk ayda 10 kez kamyonunun deposundaki yakıtı ve aküsü çalınan 26 yaşındaki Burhan Çakmak isimli şoför olayın şokunu yaşıyor. Hırsızlıktan bunalan ve bir daha aracının mazotunun ve aküsünün çalınmamasını isteyen Çakmak, hırsıza şöyle yalvardı: "Astım ilaçlarımı bile alamıyorum. Sigortamı ödeyemiyorum. Kamyonda yatıyorum. Beni yatarken görseydiniz halime acırdınız. Yalvarıyorum bunu bana yapmayın."

Gebze’de oturan, kamyonuyla yük ve eşya taşıyan Burhan Çakmak’ın hırsızlarla başı dertte. Çakmak, Sakarya’da 4 kez, Kocaeli’de de 6 kez kamyonunun deposundaki mazotu ve aküsü çalındı. Son olarak, mal teslimi için İstanbul’dan Sakarya Nakliyeciler Sitesi\'ne geldiğini, aracını park ederek malları çalınmasın diye kasanın içinde uyuduğunu ifade eden Çakmak, ancak sabah kalktığında aracı çalışmayınca 80 litre mazotunun daha çalındığını anladığını anlattı. Çakmak, “İstanbul’dan gelmiştim, uykusuzdum yorgundum. Kamyonun kasasında uyurken bile mazotumu çaldılar. Olayı polise de haber verdim.“ dedi.

Çakmak, Sakarya’da son bir buçuk ayda dördüncü kez hırsızların hedefi haline geldiğini, yakıt deposuna iki kez kilitli kafes bile yaptırdığını ancak bu kafesi de kırıp yine yakıtını çaldıklarını kaydetti. Gebze’de de 6 kez hırsızlığa maruz kaldığını dile getiren Çakmak, “Sakarya’da, Gebze’de de poliste kaydım var. Sadece mazotumu değil, akümü de çalıyorlar. Kamyoncu arkadaşlar da bu olaya maruz kalıyorlar. Geçenlerde Gebze’de Nakliyeciler Sitesi\'nde bir eylemimiz oldu hırsızlık olayları ile ilgili. Emniyet gelmişti, size bir çözüm bulacağız dediler, gittiler halen bir çözüm yok. Yetkililerin önlem almasını istiyorum. Hırsızlık sorununu Sakarya ve Kocaeli’nde yaşıyorum. Diğer illerde böyle sorunla karşılaşmadım.“ diye konuştu.

"KAZANDIĞIMI ÇALINAN MAZOTE VE AKÜYE VERİYORUM"

Yollarda direksiyon sallayarak 50-100 lira kazandıklarını, kazandıklarını da çalınan akü ve mazota verdiklerini belirten Çakmak, yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı: “Ne yapacağız şaşırdık kaldık bilmiyoruz. Gebze’de oturuyorum. Hafta sonu olduğu için şirket para gönderemiyor. Cebimde param yok, çaresizim ne yapacağımı bilemiyorum. Pazartesini burada bekleyeceğim. Şu ana kadar 5-6 bin lira zarardayım, belki daha fazla. Hırsızların hedefi haline geldim. Ben de şaşırdım kaldım. Arabada gece yatarken bıçaklanıp öldürülmekten korkuyorum para için.“

HIRSIZA YALVARDI: "NASIL YAŞADIĞIMI BİLSEN BANA ACIRDIN, ARTIK MAZOTUMU ÇALMA"

Hırsızların niçin kendisini çektiğini bilmediğini ifade eden Çakmak, hırsızlara şöyle seslendi: “Beni tanısalar, nasıl bir insan olduğumu bilseler bana kendileri acırlar. Buradan hırsızlarıma sesleniyorum; görüyorlarsa, duyuyorlarsa ben bu halde yaşıyorum, beni bıraksınlar. Hiç mi görmedi bu kasada beni uyurken. Görseydi halime acırdı, yalvarıyorum hırsızlara, bana bunu yapmayın. Sigortamı bile ödeyemiyorum. Astım ilaçlarımı bile belediye alıyor“
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]