Hırsız, çalacak bir şey bulamayınca bakın ne yaptı?

Sakarya’da ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Arifiye ilçesi Yukarı Kirazca mahallesinde D.-G. A. çiftinin evine giren hırsız ya da hırsızlar değerli bir şey bulamayınca sofra kurup karnını doyurdu. G.A., “Hırsız sofra bezini sermiş, masayı kurmuş, domates, salatalık ve soğan ile salata yapmış, pişirdiğim ev yapımı tahrana çorbası ile yemiş. Helal ediyorum, ama bir daha evime girmesin” dedi.

G.A., önceki gece misafirliğe gittiklerini saat 22.00 sıralarında eve döndüklerini belirterek, kapıyı açmaya çalıştıklarını, ancak açamadıklarını belirtti. Kapının içeriden kilitlendiğini fark ettiklerini ifade eden G.A., hırsızın banyonun sinekliğini yırtarak camı açıp içeri girdiğini anlayınca jandarmaya haber verdiklerini kaydetti. Jandarmanın yardımıyla bir camdan içeri girerek kapıyı açtıklarını belirten
G.A., “Hırsız banyonun suyunu açmış. Su şarıl şarıl akıyor. Evi su bassın diye yapmış galiba. Her yeri karıştırmış. Banyodan sonra yatak odama girmiş. Gardırobu açmış, çantamı cüzdanları karıştırmış, çekmeceleri karıştırmış. Zaten bizim paramız yoktu, kendimizi zor geçindiriyoruz. Para aramış bulamayınca zarar vermiş. Odaları karıştırmış. Her yer çamur içindeydi.“ diye konuştu.

Hırsızın odalarda bir şey bulamayınca mutfağa geldiğini anlatan
G.A., burada sofra kurup yemek yediğini belirterek, “Bulaşık makinesini çekmiş, çekmeceleri karıştırmış. Tencerede tarhana çorbası vardı. Sofra bezini yere sermiş, masayı kurmuş, domates, salatalık ve soğan kullanarak salata yapmış. Yanına yoğurt pekmez koymuş. Çorbayla birlikte güzelce karnını doyurmuş, masayı da böyle bırakmış. Sonra çekmiş gitmiş. Bir şey bulamadım ama yemeğini yedim demek yani. Açım bana deseydi ben ona hazırlar doyururdum. Ürktüm, şaşırdım çok.” şeklinde konuştu.

“Yemekleri helal ediyorum ama bir daha evime gelmesin"

Hırsız ya da hırsızlara yedikleri yemeği helal ettiğini, ancak bir daha eve girmemelerini isteyen G.A., “58 yaşındayım. İlk defa hırsızın masa kurup yemek hazırlayıp yediğini gördüm. Çok şaşırdım, hala şaşkınlık içindeyim. Afiyet şeker olsun. Yemekleri helal ediyorum. Ölmüşlerim var. Bir daha gelmesinler.“ diye konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]