Hikmet Feridun Turan, Hakkındaki İddiaları Yanıtladı

Pamukova eski Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan, sudan elektrik üretimiyle belediyenin 600 bin TL dolandırıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Olay yargıya intikal etti, mahkeme devam ediyor'' dedi.

Hikmet Feridun Turan, Mado'da düzenlediği basın toplantısında belediye başkanlığı döneminde yaptığı icraatlarla ilgili basına yansıyan iddiaları değerlendirdi.

Sudan elektrik üretimi amacıyla belediyeye sahte diplomalı eleman alındığı iddialarının yalandan ibaret olduğunu savunan Turan, sudan elektrik üretimi projesine 11 belediye meclis üyesinin oy birliğiyle başlandığını hatırlattı. Kubilay B.'yi işe almadan önce birlikte demo çalışması yaptıklarını anlatan Turan şunları kaydetti: "Düşük voltajdan yüksek gerilimli elektrik enerjisi ürettik. 7,5 kilovattan 40 kilovat elektrik ürettik. Bunu birebir gözlemledik. Kendim torna tesviye ve motor bölümü mezunuyum. Mekanik hakkında biraz bilgim var. Onun bilgileriyle birleştirerek mükemmel bir sistem kurduk. Patente dayalı bir çalışma ürünüdür. Patentinin sahte olduğunu söylüyorlar. Patent dairesinden aslı gibidir diye patentin belgesini aldık. Dünyanın bir gram enerji için ağaca çıktığı dönemde biz Pamukova Belediyesi olarak bu elektriği ürettik. Hedefimiz belediyeye her ay 20 bin TL kazandırmaktı. Yüzde yüz başarılı bir projedir. Olay yargıya intikal etti. Kubilay B. sanık, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser şikayetçi, ben de tanık olarak şu anda ifadelerimizi verdik. Mahkeme devam ediyor. Ayrıca dolandırıcılıkla suçlanan Kubilay B. de Pamukova Belediyesi'ni mahkemeye verdi.''

Belediye başkanlığı döneminde 661 bin TL'lik temsil ve ağırlama gideri yapıldığını ifade eden Turan, bu konuda da yıpratılmak istendiğini söyledi. Bu rakamın belediyenin 5 yılda yaptığı temsil ve ağırlama gideri olduğunun altını çizen Turan, "Pamukova Belediyesi olarak 2008 yılında bin 800 kişiyi Çanakkale'ye gönderdik. Pamukova halkı ecdadını tanısın diye 48 kişilik otobüslerle 45 sefer yaptık. Ramazan aylarında halka iftar yemeği verildi. İlçenin turizmde gelişmesi için İstanbul'daki turizm firmaları gezildi. İstanbul'dan turlarla ilçemize gelen kişilere sabah kahvaltıları verildi. Şu anda Pamukova'daki yaylalara İstanbul'dan turistler geliyor. Azeri Türk gecesi yapıldı. 7 ülkeden halk oyunları ekipleri ağırlandı. 660 bin TL'lik harcamanın köfte parası olarak lanse edilmesi beni ve ilçe halkını ciddi anlamda rencide etti. Bu konuda Keser'e 50 bin TL'lik tazminat davası, görevi kötüye kullanma, yanlış beyanda bulunma, halkı üzerime kışkırtmaktan 4 ayrı dava açtım. Bundan sonra hukuk önünde hesaplaşacağız.'' diye konuştu.

Belediyeye alınan ciple ilgili de haksız ithamlarda bulunulduğunu ifade eden Turan, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Uzay aracı gibi cip almış deniliyor. Söz konusu cip akaryakıt şirketinden belediyeye hibe olarak alındı. 35 bin Euroluk bir araç. Araçtaki uydu sisteminin gereksiz olduğu söyleniyor. Dolmuş taksilerin içinde bile televizyon var. Araçtaki uydu sisteminin pek çok özelliği var. İnterneti istediğiniz yerde kullanabiliyorsunuz. Milletvekilleri, genel müdürler ve müsteşarlarla bir yere giderken ilçeyi ve projelerimizi tanıtıyoruz. Bunlar her belediye başkanının yapması gereken şeyler.''

Turan, belediyeye iddia edildiği gibi 2 milyon 124 bin TL yerine, 815 bin TL piyasa borcu bıraktığını sözlerine ekledi.

Sakarya'nın Pamukova ilçesi belediyesinde kendisini bilgisayar mühendisi olarak tanıtarak işe giren ve 3 ay çalışan Kubilay B.'nin, 'sudan elektrik üreteceğini' söyleyerek, belediyeyi 600 bin TL dolandırdığı iddia edilmişti.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]