Hiçbir spor engel tanımaz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik moral gezileri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Nehirland Binicilik Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen programda gerekli eğitimleri alan engelli vatandaşlar, at üzerinde gezinti yapmanın keyfini yaşadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik düzenlediği moral gezilerine devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstanbul Akvaryum gezisi, Acarlar Longoz’unda yürüyüş, Sapanca Gölü’nde dalış, Okçular barajında balık tutma gibi etkinliklerle hayatı paylaşmaya engel olmadığını gösteren engelli vatandaşlar, bu kez Nehirland Binicilik Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen programla güzel bir gün daha geçirdi.

Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü önünden kaldırılan araçlarla Sapanca Nehirland Binicilik Kulübü’ne ulaşımları sağlanan engelli vatandaşlara ilk olarak binicilik dersleri eğitimi verildi. Daha sora gerekli kıyafetlerin giyilmesi ile parkura çıkan engelli vatandaşlar, at üzerinde gezinti yaparak farklı bir tecrübe daha kazandı. Gerçekleştirilen gezinin ardından açıklamalarda bulunan Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Engelli vatandaşlarımızın günlük hayata adaptasyonlarını daha da artırmak için çalışmalarımız ve bu kapsamda düzenlediğimiz gezilerimiz devam edecek” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]