Hiç uyutmadan midesinden 18 santimetrelik taş çıkartıldı

Yenikent Devlet Hastanesi, sıra dışı bir ameliyatı daha başarıyla gerçekleştirerek, akciğer riski taşıyan bir hastayı uyutmadan midesinde oluşan taşı çıkarttı.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hastaneler, bir biri ardına gerçekleşen özel ameliyatlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’ne de karın ağrısı ve karın şişkinliği şikayetiyle acil olarak müracaat eden 69 yaşındaki Nazmi Cengiz, sağlık ekiplerinin incelemeleri sonrası 18 santim uzunluğunda bir kitlenin olduğunu duyunca şaşkınlığa uğradı. Barsak tıkanıklığı ve midenin tamamını kaplayan taş kütlesini tespit eden hekimler, bunun üzerine acil ameliyat kararı aldı.

AMELİYAT RİSKİ, BAŞARIYLA AŞILDI

Hasta, ameliyata hazırlandığında tetkiklerin akciğer ve kalp riski taşıdığı ortaya çıkınca endoskopi yöntemi düşünüldü. Ancak endoskopi yapılarak taşın çıkartılamayacağı da anlaşılınca, anestezi hekimi Dr. Burhan Karaca yüksek bölgesel anestezi uygulamaya karar verdi. Uyutulmadan ameliyata alınan hastaya Op.Dr. Zahide Kurt tarafından cerrahi müdahale başlatılarak, midenin ön yüzü tamamen açıldı. Mide içerisindeki 18 santim uzunluğunda, 10 santim kalınlığında ve 222 gram ağırlığında kabuklu ve çekirdekli yiyeceklerin sindirilmemesine bağlı oluşan taş, başarılı bir şekilde çıkartıldı.

HASTANEYE TEŞEKKÜR

Nazmi Cengiz, yoğun bakım servisinde 2 günlük tedavisinin ardından, yükünden ve ağrısından kurtularak rahatlamanın memnuniyetini yaşadı. Ancak, akciğer enfeksiyonuyla rahatsızlığıyla ilgili tedavisini de devam ettiriyor.

Nazmi Cengiz, başarılı ameliyatları ve hastanenin ilgisinden dolayı Op.Dr. Zahide Kurt ve Dr. Burhan Karaca başta olmak üzere Kamu Hastaneleri Birliği’ne, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Necattin Fırat\'ateşekkürlerini sundu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]