Hiç Kimse Bu Ülkenin Ferdine Sesini Yükseltemez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet olarak aynı toprağın üzerinde, aynı göğün altında toplandıklarını ve kader birliği yaptıklarını belirterek, "Kim bu topraklara nifak tohumu serpmeye çalışır, kardeşliğimizi zedelemeye kalkarsa bu millet ona en sert cevabı verir, en sert tokadı atar." dedi. Erdoğan, hiç kimsenin Türk milletine ve bu milletin herhangi bir ferdine karşı sesini yükselterek konuşamayacağını söyledi.

Burada Anadolu'yu Tenefüs Ediyorum

Adapazarı'nda Kent Meyda'nında halka hitap eden Erdoğan, Sakarya'nın tarihlerinin ve kültürlerinin bir özeti olduğunu ifade etti. Sakarya'nın bir arada yaşama kültürünün, sevginin, barışın, hoşgörünün, dostluğun ve kardeşliğin şehri olduğunu kaydeden, Erdoğan, şöyle konuştu: "Sakarya Türkiye'nin tüm renklerini huzur, barış ve kardeşlik içinde kaynaştırmış bir şehir. Sakarya'ya gelince Anadolu'yu tenefüs ediyorum. Sakarya'ya gelince Trakya'yı, Kırcaali'yi, Gümülcüne'yi, Üsküp'ü, Saraybosna'yı, Bakü'yü, Tiflis'i ve Grozne'yi tenefüs ediyorum. Bu ülke tek yürek halinde, yek vücut halinde 'Çanakkale geçilmez' dedi. Bu ülke doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her ilinden, her ilçesinden, her köyünden Yemen'de Sarıkamış'ta şehitler verdi. Bu ülke Türk'ü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Çeçeni, Abazası ile kurtuluş savaşında düşmana göğsünü siper etti. Hepimiz aynı toprağın üzerinde aynı göğün altında toplandık. Kader birliği yaptık. Birlikte çalıştık, birlikte mücadele ettik. Bu toprakları kendimize vatan kıldık. Aynı bayrağın gölgesinde istiklalimiz ve istikbalimiz için gayret gösterdik. Bu milletin tarihini okumayanlar bunu bilmez. Bu toprakların kültürüne bigane olanlar bunu anlayamaz. Bu toprakların yetiştirdiği medeniyeti kavrayamayanlar bizim bu kardeşliğimizi kavrayamaz."

Mahcup Etmedik, Mahcup Olmadık

Hiç kimsenin bu ülkenin başını öne eğemeyeceğini anlatan Erdoğan, hiç kimsenin bu ülkeye 'ülkelerden bir ülke' muamelesi yapamayacağını dile getirdi. Yurt içinde yurt dışında hiç bir Türk vatandaşının kendisini ezik, itilmiş, ötelenmiş ve horlanmış hissedemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Kim bu topraklara nifak tohumu serpmeye çalışırsa yanılır. Kim kardeşliğimizi zedelemeye kalkarsa, kim dostluğumuzu zedemeye kalkarsa bu millet ona en sert cevabı verir, en sert tokadı atar. Hiç kimse bu ülkenin başını öne eğemez. Yurt içinde, yurt dışında benim hiçbir kardeşim, vatandaşım, hiçbir soydaşım kendisini ezik, itilmiş, ötelenmiş ve horlanmış hissedemez. Hiç kimse bu ülkeye, bu millete karşı, bu milletin herhangi bir ferdine karşı sesini yükselterek konuşamaz. Geçmişte kimi liderler bunu sineye çekmiş olabilir. Başka liderlerin karşısında el pençe divan durmuş olabilir. Uluslararası toplantılarda, görüşmelerde, başka liderlerin karşısında bu sekilde tavır sergilemiş olabilirler. Bazıları horlanmaya, aşağılanmaya boyun eğmiş olabilir. Ama o devirler geride kaldı. 6 yıl boyunca dedik ki 'aldatan ve aldanan olmayacağız. Bu milletin başını öne eğmeyecek, milletimizi mahcup etmeyecek, milletimize mahcup olmayacağız.' Hamdolsun aldatan da, aldanan da olmadık. Mahcup etmedik, mahcup olmadık." şeklinde konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]