HES'te, 1.5 milyon kilowatt elektrik üretildi

SASKİ tarafından Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santralinin kabul işlemlerinin başladığını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Deneme üretimleriyle birlikte başladığımız enerji üretiminde bugüne kadar 1,5 milyon kilowatt elektrik ürettik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sakarya Nehri üzerine kazandırılan Hidroelektrik Santralinin resmi kabulüne başladıklarını belirtti. Başkan Toçoğlu, “Denemelerle birlikte başlamış olduğumuz enerji üretiminde bugüne kadar 1,5 milyon kilowatt elektrik ürettik. Günlük su miktarı şu an 50 metreküp saniye. Günde ortalama 70 bin kilowatt elektrik üretiyoruz” dedi.

"Bir iki hafta içinde, Enerji Genel Müdürlüğü tarafından kabul işlemleri tamamlanacak"

Hidroelektrik Santrali’nin İller Bankası ve Devlet Su İşleri kabulünün yapıldığını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Bir iki hafta içerisinde Enerji Bakanlığı’na bağlı Enerji Genel Müdürlüğü tarafından da kabul işlemleri tamamlanacak. Bu kabulün de ardından HES resmi olarak tamamlanmış olacak. Kabul işlemleri devam ederken, HES çevresinde düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Sakarya Park’ın ilk etabı tamamlandığında HES çevresi çok daha güzel bir görünüme kavuşacak” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]