"HES çevresi cazibe merkezi olacak"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santrali’nde, SATSO Yönetim Kurulu incelemelerde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santrali’nde (ADASU HES), SATSO Yönetim Kurulu üyeleri incelemelerde bulundu. HES Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hidroelektrik Santralimizden yıllık tükettiğimiz 65 milyon kilowatt saat enerjinin 40 milyon kilowatt saatini üretmeyi planlıyoruz. Santralimiz nehir tipi bir santral. Ayrıca projesi dünyada en yüksek teknolojiye sahip olan santraller incelenerek hazırlandı. Bu nedenle tamamen çevreci bir santraldir. Santralimizde enerji üretimi başladı. Ayrıca, bu bölgede gerçekleştirilecek rekreasyon projesiyle de şehrimiz, Sakarya Nehri’yle bütünleşecek” diye konuştu.

"Sakarya cazibe merkezi olacak"

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten Hidroelektrik Santrali hakkında bilgiler alan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Hidroelektrik Santralinin çok önemli artılar sağlayacağına inanıyoruz. Gelişen dünyanın her geçen gün enerjiye olan ihtiyacı artarken, SASKİ Genel Müdürlüğümüzün tükettiği enerjiyi üretecek olması, HES’in ne kadar verimli bir proje olduğunu ortaya koyuyor. İş dünyası olarak, tüm gücümüzle enerji projelerinin yanındayız. Özellikle belirtmek isterim ki, büyükşehir belediyemizin bu alanda gerçekleştireceği Sakarya Park Rekreasyon Projesi ile HES çevresi, Sakarya’nın cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Sakarya’ya çok önemli katma değer sağlayacak bu tür projeleri hayata geçirdiği için büyükşehir belediyemizi ve SASKİ Genel Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]