HES 2 yılda 10 Milyonluk elektrik üretti

Yaklaşık 2 yıldır faaliyette olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hidroelektrik Santralinde 56 milyon kilovat elektrik üretildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yerel yönetimler tarafından inşa edilen ilk hidroelektrik santrali olan ADASU HES’te elektrik üretiminin devam ettiğini belirtti. Yaklaşık iki yıldır faaliyette olan tesislerde 56 milyon kilovat enerji üretildiğini belirten Toçoğlu, "Türkiye’ye örnek olan nehir tipi hidroelektrik santralimiz yaklaşık 2 yıldır şehrimiz için enerji üretmeye devam ediyor. Bu süreçte santralimizde 56 milyon kilovat elektrik üretimi gerçekleşti. Bu üretimin toplan değeri 10 milyon. ADASU HES ile şehrimiz iki yılda 10 milyon kazandı" diye konuştu.

Yaklaşık iki yıldır ADASU HES ile düşen enerji maliyetlerinin yatırımlara aktarıldığını da açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, "Şehrimiz büyük bir enerji tüketicisiyken hamdolsun enerji üretimi konusunda da önemli bir mesafe kat etti. Hayata geçirdiğimiz yatırımla artık enerji üreten bir Sakarya var. Enerji maliyetinde gerçekleştirdiğimiz tasarrufu yatırımlarımıza aktarıyoruz. Tamamen çevreci ADASU HES ile Sakarya kazanıyor" ifadelerini kullandı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]