Herşeyin Azı Karar Çoğu Zarar!

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu Sağlık ve Temizlik Kulübü tarafından "Ağız ve Diş Sağlığı" konulu seminer düzenlendi.

Sağlık ve Temizlik Kulübü danışman öğretmenleri Miyase Pala ve Rıdvan Yılmaz'ın girişimleri ile okul konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, Sakarya Diş Hekimleri Odasından Diş Hekimi Nilüfer Şişlioğlu ile Diş Hekimi Tolga Berkay hazır bulundu.

Diş Hekimi Nilüfer Şişlioğlu, ağız ve diş sağlığının çok önemini şu cümlelerle ifade etti: "Ağız, vücudumuzun giriş kapısıdır. Dişlerimiz, beslenmemiz, konuşmamız ve estetik görünümümüz için önemlidir."

Şişlioğlu, yediğimiz her şeyin ağzımızda asit ortamı oluşturduğunu belirttikten sonra, "Ağzımızdaki asit ortamını engellemek için dişlerimizi fırçalamak çok önemlidir. Dişlerimizi kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinden sonra mutlaka fırçalamalıyız. Dişlerimizi fırçalamayı küçük yaşlardan itibaren alışkanlık haline getirmeliyiz. Düzgün fırça ve kaliteli macun kullanmalıyız" dedi.

İnsanların yaşlandığında diş kaybından dolayı damak kullanmasının kaderi olmadığını belirten Şişlioğlu, 3-6 ayda bir diş hekimine kontrole gidilmesi gerektiğini söyledi.

Aşırı Fırçalama Dişlere Zarar Verebilir

Dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğine de değinen Şişlioğlu, "Dişlerimizi en arka üst dişlerden 45 derece açıyla fırçalamalıyız. Aynı işlemi alt dişler için de uygulamalıyız. En son dilimizi arkadan öne doğru birkaç fırça darbesiyle fırçalamalıyız. Diş fırçasını üç ayda bir değiştirmeliyiz. Diş fırçamız orta sertlikte, diş macunu ise mercimek büyüklüğünde olmalıdır. Aşırı fırçalama dişlerimize zarar verebilir. Fırçalama için üç dakika yeterlidir." dedi.

Öğrenciler Çok Duyarlı

Seminer daha sonra soru cevap bölümüyle devam etti. Seminer sonunda “Öğrencilerimizin sorduğu sorular, bu konuda ne kadar duyarlı olduklarını gösteriyor. Ayrıca seminer boyunca iyi bir dinleyici örneği sergiledikleri için öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” diyen Okul Müdürü Cumhur Karasu, semineri veren Nilüfer Şişlioğlu’na teşekkür ederek hediyesini verdi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]