Herkes İzlesin Diye Sadece 2 YTL

TİYATRO AGORA HERKESİ TİYATRO İZLEMEYE DAVET EDİYOR... DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN...

HERKES İZLESİN DİYE 2 YTL

Nalınlar 2 perde komedi...

Ege'nin bir köyünde aile baskısı nedeniyle birbirine kavuşamayan iki aşığın bütün olumsuzlukları göze alarak kaçmasını eğlenceli bir dille anlatan oyunda, kırsal kesimde yaşanan dedikodu, baskı, kadına ve erkeğe yüklenilen görevler ele alınmaktadır.

NALINLAR

Necati Cumalı, "Nalınlar" oyununun yazılışını şöyle açıklamış: "Avukattım. Birbiri ardına kız kaçırma davaları alıyordum. Tanıkların kız kaçırma olaylarında sık sık nalınların (ağaçtan yapılmış, üstü tasmalı, tabanı yüksek, ağaçtan bir çeşit takunya) bulunuş biçimini, zorla kaçırılma ya da gönüllü olarak kaçma olarak yorumlamaları dikkatimi çekti..."

Köy yaşamını irdeleyen, eğlencesiyle ve düşündürdükleriyle hepimizi ilgilendiren, 1960'lı yıllarda yazılmasına karşın, sosyal durumumuzun pek de değişmediğini gösteren, sevginin önüne her ne şekilde olursa olsun engel çıkarmamak gerektiğini, çıksa da onun bir şekilde aşılacağını sergileyen keyifli bir oyun Nalınlar...

2001 yılında kaybettiğimiz şair ve oyun yazarımız Necati Cumalı'nın 1962 yılında yazdığı "Nalınlar" bu defa Perde-Siz Sahne Sanatları Derneği katkılarıyla Tiyatro Agora tarafından 16 Mayıs - 28 Mayıs tarihinde saat: 20.00'de AKM Salon 7'de sahnelenecek.

Bilet Temin ve Geniş Bilgi için; 0538 936 02 30

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]