"Herkes bu pastadan pay almak istiyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Türkiye'nin, eskiden göç konusunda transit ülke olduğunu ancak artık hedef haline geldiğini belirterek, "Göç eden insanların bir kısmı, Türkiye'ye artık kalmak için geliyor" dedi. 

Partisinin İl Kadın Kolları Başkanlığı ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şubesince Bayırbucak Türkmenleri için bir tesiste düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Üstün, Türkmenlere yapılan yardımlara katkı sunan herkese teşekkür etti.

Sakarya'da Irak'tan gelen 4-5 bin mülteci bulunduğu bilgisini veren Üstün, "Onların belki bazen kültürleri farklı olabilir, yaşantıları bize tam uymayabilir ama 100 yıl önce onlarla bizim nüfus kağıdımız aynıydı, aynı pasaportu kullanıyorduk. O bakımdan bu kardeşlerinize 'öf' bile demeyin. Onların ihtiyacını önce siz görün" diye konuştu. 

Üstün, 90 bin nüfuslu Kilis'te 120 bin göçmenin barındığına işaret ederek, "Yani kendi nüfusunun tam 1,5 katı göçmen kardeşimizi orada misafir ediyor. Kendinizle empati yapın. Sakarya'nın nüfusu kabaca bir milyon diyelim. Buraya ilave 1,5 milyon insan gelseydi ne olurdu? İşte Kilisliler bunu başarmış ve kardeşlerine 'öf' bile dememişler. Teklif de ettim, Nobel Barış Ödülü verilecekse bence Kilislilere verilmesi lazım" ifadelerini kullandı. 

"Herkes bu pastadan pay almak istiyor"

"Türkiye, eskiden göç konusunda transit bir ülkeydi ama artık hedef ülke haline geldi" diyen Üstün, şunları kaydetti:

"Göç eden insanların bir kısmı, Türkiye'ye artık kalmak için geliyor. Tabii Ortadoğu'da arzu etmediğimiz krizler, savaşlar çıktı. Oradan müthiş göç dalgası geldi. Arzu ederlerse bir kısmı geri gidebilirler ama bir de Afrika, Orta Asya, hatta ve hatta bizim belki de aramızın çok da iyi olmadığı Ermenistan'dan dahi burada on binlerce insan var. Gelmişler Türkiye'ye, Türk hükümeti onlara ses çıkarmıyor. Bugün hepsini dışarı atsa atabilir ama bir 'insanlık faciası' olmasın diye burada bunlara göz yumuyor.

Bir kısmı da fukaralıktan, garibanlıktan gelmiş. Türkiye'nin pastası büyümüş ve herkes bu pastadan pay almak istiyor. Bu, doğal ve normal bir şey. Kardeşlik budur."

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Hatipoğlu da Bayırbucak Türkmenlerinin yarasına merhem olmaya niyet ettiklerini belirterek, "Rabbim, kimseyi çaresiz, zorda bırakmasın. Biz bu topraklarda refah ve huzur içinde yaşarken, soydaşlarımızın çektiği sıkıntılara kayıtsız kalmak ne Türklüğümüze ne de ümmetçiliğimize yakışır. Allah, bize ensar olmayı nasip etsin" şeklinde konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın da Bayırbucak Türkmenleri ve Suriye'deki insanların ciddi mağduriyet yaşadığını dile getirerek, yardımcı olan herkese teşekkür etti.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]