"Her zaman çalışanlarımızın emeğine saygı gösterdik"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu\'na katıldı.

Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu\'nda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Beraber çalıştığımız arkadaşlarımız bizim nazarımızda emeği sömürülecek değil, alın teri kurumadan karşılığı ödenecek yol arkadaşlarımızdır. Biz görev yaptığımız sürece her zaman çalışanımızın emeğine saygı gösterdik ve hak ettiğini vermek konusunda elimizden geldiğince, şartlarımızı zorlamak pahasına hep özveride bulunduk" dedi.

Sendikaların önemini anlattı


Yaptığı konuşmada Türkiye\'nin son on yıldaki demokrasi yürüyüşünde sendikal hayatın en önemli temsilcilerinden birinin Hizmet-İş Sendikası olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, "Bu onurlu duruşu ve mücadelesi her türlü takdirin üzerindedir. Bizler yerel yöneticiler olarak Hizmet-İş Sendikasının her zaman ilkeli, kararlı, sorumlu, emeği ve emekçiyi önceleyen bir anlayışla hareket ettiğini biliyoruz. Kainatın en şerefli varlığı olan insanın da en önemli değeri kuşkusuz emeğidir. İnsanın emeğinin mücadelesini veren sendikalar bu haliyle demokratik hayatımızın da en temel kurumlarından biri olmuştur" diye konuştu.

Emeğin mücadelesi

Değişen dünyada bütün kurumların olduğu gibi sendikalarında bu değişimden payını almalarının kaçınılmaz olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, "Her birimiz bu değişime paralel olarak kendimizi yenilemeli, yeni süreçlere kendimizi hazırlıklı kılmak mecburiyetindeyiz. Değişime ayak uyduramayanlar tarihsel dönüşümleri ıskalayanlar ne yazık ki karar alma süreçlerine de gerektiği kadar dahil olamamaktadırlar. Bu açıdan bakıldığında Hizmet İş Sendikası eski tarz hırçın, kavgacı sendikacılık anlayışından sıyrılıp, kendini yenileyen, emek ve hak bağlamında tüm tarafların çıkarlarının adilce gözetildiği bir anlayışla mücadele eden bir sendika görüntüsü vermektedir. Gereksiz çatışmalara, kavgalara pirim vermeden de sorunlara çözüm bulanabileceğinin, emeğin mücadelesinin verilebileceğinin en güzel örneğidir" şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında insan emeğinin kutsal olduğuna inanan bir anlayışa sahip olduklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, "Beraber çalıştığımız arkadaşlarımız bizim nazarımızda emeği sömürülecek değil, alın teri kurumadan karşılığı ödenecek yol arkadaşlarımızdır. Biz görev yaptığımız sürece her zaman çalışanımızın emeğine saygı gösterdik ve hak ettiğini vermek konusunda elimizden geldiğince, şartlarımızı zorlamak pahasına hep özveride bulunmaya çalıştık. Bundan sonra ki idarecilik hayatımızda da aynı özveriyi göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Mesut Gökdemir yeniden başkan

Hizmet-İş Sendikası ile gerçekleştirilen uyumlu çalışmaların devam etmesi temennisiyle sözlerini sonlandıran Başkan Toçoğlu, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar her zaman Hizmet-İş Sendikamızla uyumlu bir çalışmalar ortaya koyduk. Hizmet-İş sendikamızdan gelen önerileri hep önemsedik, göz önünde bulundurduk. İnşallah birbirine ciddi katkılar sağlayan bu iki kurumun birlikteliğinin gelecek dönemlerde daha da güçleneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu\'nda tek aday ile yapılan kongrede, Mesut Gökdemir yeniden Sakarya Şubesi Başkanlığı\'na seçildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]