"Her vatandaş yılda en az bir kere diş kontrolüne gitmeli"

Koruyucu diş tedavi uygulamaları ve tedaviden önce korumanın ve kontrolün gerekli olduğunu kaydeden Sakarya İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Murat Alemdar, bu konuda hassasiyetin bulunduğu ülkemizde ağız ve diş sağlığı tedavilerinin birçoğunun genel sağlık sigortası kapsamında oluğunu hatırlatarak, her vatandaşın yılda en az bir kere diş kontrolüne gitmesini istedi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Murat Alemdar, Sakarya Diş Hekimleri Odası tarafından Serdivanpark AVM\'de açılan standı ziyaret etti. Alemdar burada diş ve diş hastalıklarının ne kadar önemli rahatsızlıklar olduğuna dikkat çekerek, Diş hekimlerinin haftasını kutladı.

“Bakanlığımız ve bizler diş çürüğü olmayan ağız ve diş sağlığı yerinde bir toplum hedefliyoruz” diyen Alemdar, “Diş ve diş eti rahatsızlıklarının toplumumuzda iyi anlaşılması, özellikle diyabet ve kalp rahatsızlığı bulunan bireylerden anne ve anne adayından başlayarak gebelik döneminde annenin ve bebeğin ağız ve diş sağlığı konusunda düzenli takibinin yapılması gerekiyor” dedi.


"Diş ipi kullanımının yaygınlaştırılması gerekiyor"

Ağız ve diş sağlığının birçok başka hastalığı tetikleyebildiğini ve birçok hastalıkların habercisi olduğunu hatırlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Alemdar, kişilerin ağız hijyenine önem vermelerinin sağlanması, çocuk ve gençlerde erken yaşlarda doğru ve düzenli fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve diş ipi kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Koruyucu diş tedavi uygulamaları ve tedaviden önce korumanın ve kontrolün gerekli olduğunu kaydeden Alemdar, bu konuda hassasiyetin bulunduğu ülkemizde ağız ve diş sağlığı tedavilerinin birçoğunun genel sağlık sigortası kapsamında oluğunu hatırlattı. Avrupa ve Amerika\'da bu tedavilerin sigorta kapsamında olmadığını söyleyen Alemdar, ülkemizde eskiye göre gelinen mesafenin iyi yönde arttığını dile getirildi. Gurbetçi vatandaşların bile Sakarya’ya gelerek diş tedavilerini Sakarya’da yaptırdığını kaydeden Alemdar, gençlerden başlayarak diş ve dişeti rahatsızlıklarının öneminin anlaşılması gerektiğini belirtti.

Sakarya’da bir adet Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin de bulunduğunu hatırlatan Alemdar, her vatandaşın yılda bir kez ağız ve diş kontrolü için doktora gitmesini önerdi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]