"Her Şeyinizi Alabilirler Ama Beyninizi Asla"

Tarihçi-yazar M.Niyazi Özdemir, Akyazı Anadolu Öğretmen Lisesi'nde öğrencilere eğitimle ilgili konferans verdi. Lisede gerçekleştirilen konferansa öğretmenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Akyazlı olan tarihçi-yazar M.Niyazi Özdemir, konferansta yaptığı konuşmada, "Her şeyinizi alabilirler ama beyninizi asla. Bu nedenle insanoğlu beyin sayesinde öğrenir ve hayatı ilmi bilgiyi en üst düzeye çıkarır. Bu bilgi din, dil, ırk gözetmemeksizin insanları tanımak ve her kesimi kucaklamak, başarılı olmanın iki ana hedefi vardır. Biri din diğeri de bilgi darağacıdır. Öğrencilere tavsiyesi hiçbir zaman derslerinizi angarya olarak görmeyin. Sizler gelecekteki nesillerimizi yoğuracak bireylersiniz" dedi. 

Var Olmak Kavgası

Bir öğrencinin "Kitap yazmaya nasıl başladınız" sorusuna Özdemir, "Peyami Safa'dan etkilendim. Kitap yazmaya başladığım 'Var Olmak Kavgası' ilk kitabımdır. Bugüne kadar 15 kitap yazdım. Genelde kurgu tarih ve roman türü kitaplar yazıyorum. Kitap yazmak için bir yazarın dil kültür din ve medeniyeti iyi bilmesi gerekir" dedi.

Konferansın sonunda Özdemir, öğrencilere kitaplarını imzaladı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]