HEPAR'dan Vali Büyük için ağır ithamlar

Sakarya HEPAR İl Başkanlığı çok sert bir basın açıklamasıyla Vali Mustafa Büyüğü hedef alan açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada, HEPAR ‘Akp-PKK Görüşmereleri Vatana İhanettir’ ismiyle düzenleyeceği imza kampanyası için Sakarya Valiliği\'nden izin istediğini, fakat Valilik tarafından olumsuz yanıt verildiği belirtilmiş. Açıklamada Vali Mustafa Büyük\'e de ağır ithamlarla yüklenmiş, Mustafa Büyük\'ten "PKK\'nın hamisi" olarak bahsedilmiş.

İşte o açıklamanın tam metni..

Demokrasi ve barış nidalarıyla memleketi esir alan ve ülkemizi büyük bir bölünmeye götürme yolunda hızlı adımlarla ilerleyen AKP hükümeti, bırakın Türk siyasi tarihini, Faşist İtalya ve Nazi Almanyası\'nı bile geride bırakarak dünya siyasi tarihine, en büyük sivil diktatörlük olarak damgasını vurmuştur. Devlet bürokrasisini ve kamu görevlilerini bir partizan gibi emirleri altına alan bu hükümet, nihayet bu baskıyı yerel yönetimlere kadar yaygınlaştırmıştır.

Halk düşmanlığı yaparak onbinlerce insanımızı katleden PKK terör örgütünün el üstünde tutulup her türlü tavizin verildiği bu dönemde, Türk vatanseverleri çapulcu ve terörist olarak damgalanmış ve siyasi, hukuki anlamda baskı ve yıldırma politikalarıyla ezilmeye çalışılmaktadır. 

AKP’li her siyasi yaptıkları her konuşmada demokrasi ve fikir özgürlüğünden dem vurmaya devam ederken, hukuk iğfal edilmiş, siyasi iktidar ve Amerikalı cemaatin emri altına girmiştir. Sözde insan hakları komisyonu başkanı olan akp ‘İlletvekili’ Ayhan Sefer Üstün bile, AKP tarafından görevlendirilen 63 bölücü işbirlikçi’ye karşı halkın yapacağı protestolara karşı tehditler savurarak, bu protestolara katılanların yargılanarak cezalandırılacağını söylemiş ve kendi ağzıyla hakim ve savcıların emrinde olduğunu itiraf etmiştir.

Hülasa, böyle bir dönemde, Hak ve Eşitlik Partisi olarak bizlerde bu diktatörlükten nasibimizi alarak büyük bir hukuksuzluk ile karşı karşıya bırakıldık. 17 Mart 2013 tarihinde PKK’lılar tarafından bebek katili için düzenlenen ‘Öcalana Ögürlük, Kürtlere Statü’ mitingine izin vererek şehrimizde büyük halk olaylarının meydana gelmesine ve kamu huzurunun bozulmasına neden olan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, partimiz il başkanlığı tarafından 25/04/2013 tarihili dilekçe ile resmi izin başvuruları yapılan ‘AKP-PKK Görüşmeleri Vatana İhanettir’ ismiyle düzenleyeceğimiz ‘İmza Kampanyasına’ izin vermemiştir. Görüldüğü üzere Sakarya Valisi daha önce de söylediğimiz gibi, tepkilere aldırış etmeden pkk hamiliği yaparak PKK’lılara miting izni verirken, Demokratik bir hak olarak kullanmak istediğimiz ‘AKP-PKK Görüşmeleri Vatana İhanettir’ isimli imza kampanyamıza izin vermeyerek Sakarya tarihinin en büyük skandallarından birine daha imza atarak AKP memuru olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.
Partimize uygulanan bu siyasi baskı nedenleri ise şunlardır;

1- PKK mitingine izin verdiği için hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz Sakarya Valisi Mustafa Büyük, çok açık bir şekilde partimizden intikam almaktadır.

2- AKP’nin pkk ile yaptığı anlaşma ve görüşmelere halkın tepkisini ölçmek amacıyla yapacağımız imza kampanyası’nın sonuçlarından korkmakta, çok kısa sürede onbinlerce kişiden toplayacağımız imzalar ile Sakarya halkının bu ihanet görüşmelerine karşı olduğunun ortaya çıkmasından endişe edilmektedir.

3- 02 Mayıs 2013 Perşembe günü şehrimize gelerek Elmas Otel’de bir toplantı yapacak olan sözde akil insanların toplantısını protesto etmek isteyenlerin sayısını azaltmak ve mümkünse protestoları engellemek için, halkı Akp-Pkk görüşmeleri konusunda yapılacak etkinliklerden uzak tutmak amacıyla etkinliğimize izin verilmemiştir.

Görülüyor ki pkk kadar değerimizin olmadığı bu dönemde atı alıp üsküdarı geçmiş olan akp iktidarı, hukuksuzluğun tüm sınırlarını zorlayarak ellerinde ki polis,bürokrasi ve yargı gücünü bize karşı kullanmaktan imtina etmeyecekler.

Öyleyse hodri meydan;

Hak ve Eşitlik Partisi olarak hukuksuzca iptal edilen imza kampanyamızı 29/04/2013 Pazartesi günü Parti binamızın bulunduğu Çark Caddesinde Saat 13:00’de yapacağımız bir basın açıklaması ile başlatacak ve Sakarya halkın’dan ‘Akp-Pkk Görüşmeleri Vatana İhanettir’ diyen vatandaşlarımızdan imza toplamaya başlayacağız. 

Bizi bin bir türlü engel ile durdurmaya çalışanlar bu lafımızı kulaklarına küpe etsin;

Ölümden öte köy, Silivriden öte mapushane yok…

Akp her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin, Dönersek kahpeyiz millet yolunda bir azîmetten…

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]