Henüz 19'undayken Alkol Yüzünden Canından Oldu

Geçtiğimiz yıl 28/12/2007 Perşembe gecesi Aziz Duran Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasının mahkemesinde son aşamaya gelindi.

6/8 Hatalı Bulundu

Medyaya ölüm yarışı olarak yansıyan kazanın aslında öyle olmadığı ortaya çıktı. Sonad Aka ve Hasan Dinçer'in hayatını kaybettiği kazada diğer sürücü Şaban Dinek 6/8 hatalı bulundu.

Alkol Yine Can Aldı

Adli Tıp Raporu'dan gelen bilgiler doğrultusunda hatalı olduğu kesinleşen Şaban Dinek'in alkollü olduğu ve kendi şeridinde seyreden Sonad Aka'nın aracına arkadan çarparak kazaya sebebiyet verdiği anlaşıldı.

Kimsenin Canı Yanmasın

Kazada hayatının kaybeden Sonad Aka'nın acılı ailesi: "Yüce Türk Adeleti'ne güveniyoruz. Bu tarz üzücü olayların bir daha yaşanmamasını ve sanığın hakettiği cezaya çapttırılması istiyoruz. Bizim gibi kimsenin canı yanmasın." şeklinde konuştu.

Kaza Nasıl Oldu ?

Şaban Dinek (24) idaresindeki 54 AS 499 plakalı otomobil yeni yerleşim bölgesi istikametine seyir halinde iken, Belpaş Benzin İstasyonu yakınlarında Sonad Aka (19) idaresindeki 54 YS 572 plakalı otomobile görgü tanıklarının ifadesine göre arkadan temas edince iki araçta direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjdeki elektrik direklerine çarptı.

"Dayanamıyorum. Baba, Ağabey"

Kazada, otomobilde bulunan Hasan Dinçer (22) hayatını kaybetti. Sürücü Sonad Aka ile Samet Altmışsekizoğlu (17) ise hurdaya dönen otomobilde sıkıştılar. Diğer otomobilin sürücüsü Şaban Dinek ise ambulansla Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Otomobilde Samet Altmışsekizoğlu ile birlikte kurtarılmayı bekleyen sürücü Sonad Aka "Dayanamıyorum. Baba, ağabey" diye bağırarak kurtarılmayı bekledi. Olay yerine gelen babası ve ağabeyi ise Aka'yı sürekli olarak teselli etmeye çalıştılar.

Babasının ve Ağabeyinin Gözleri Önünde Hayatını Kaybetti

Otomobilden ilk olarak Samet Altmışsekizoğlu çıkarıldı. Ambulansla Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Altmışsekizoğlu tedavi altına alındı.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri araç içerisindeki diğer genci kurtarmak için çalışmaya başladılar.
Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışmaları sırasında sürücü Aka, daha fazla dayanamayarak babasının ve ağabeyinin gözleri önünde hayatını kaybetti. Aka, otomobilden çıkarılarak Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığında öldüğü anlaşıldı.

Hurdaya dönen her iki otomobil kurtarıcı yardımıyla kaldırıldı. Devrilen iki direk ise SEDAŞ ekipleri tarafından toplandı. Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve daha önce alkollü araç kullanmak suçundan ehliyeti alınan Şaban Dinek'in de yine alkollü olduğu belirlendi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]