Hendek'teki kesimhaneler tam not aldı

Kurban Bayramı nedeniyle Hendek Belediyesi tarafından başlatılan uygulama ile sokaklarda kurban kesimine son verilen uygulamada vatandaşlar kurallara uygun olarak kurbanlarını kesimhanelerde kestirdi.

Düzenlenen uygulama ile Hendek sokaklarıada kurban kesimi yapılmayarak çevre kirliliği de önlenmiş oldu. Hendek Belediyesi zabıta ekipleri tarafından da bayram öncesinde kurban kesimhaneleri titizlikle denetlendi.

Vatandaşlar İslami kurallara uygun ve hijyenik ortamda kurbanlarını gönül rahatlığı ile kestirdiler. Uygulamadan memnun kalan vatandaşların kesimhanelere ilgisi yoğun oldu. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ile birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren Hendek Belediyesi Mezbahanesini ve toplu kurban kesimhanelerini gezerek incelemelerde bulundu.

Sokaktaki kurban kesimleri ortadan kalktı!

Kesimhaneleri tek tek gezen ve vatandaşlarla bayramlaşan Başkan İnci, hedefledikleri gibi sokaktaki kurban kesimlerini tamamen ortadan kaldırdıklarını belirterek, "Yıllardır başlatmış olduğumuz uygulamayla Türkiye\'de bir ilke imza atarak örnek olduk. Bu konuda kasaplarımız ve vatandaşlarımız da oldukça duyarlı davrandılar. Sokaklardaki kötü görüntülere sebebiyet vermemek ve çevre temizliği açısından belediyemiz tarafından her kurban bayramı öncesi toplu kesimhane yerleri tespit ediyoruz” dedi. İnci sözlerine şöyle devam etti:
“Belediye Mezbahanesinde ve toplu kesimhanelerinde de bir imam bulunup İslami kurallara uygun olarak kesim yapılmaktadır. Uygulamadan memnun kalan vatandaşlarımız artık kurbanlarını gönül rahatlığı içerisinde toplu kesimhanelerde kestiriyorlar. Herhangi bir sorun yaşanması ihtimaline karşı nöbetçi veteriner hekimimiz de hazır bulunmaktadır. Kesimhaneleri tek tek gezdim ve uygulamadan çok memnun kaldım. Kesimhane sahiplerine kurallara uygun olarak kesim yaptıkları ve çevre temizliğine katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum"

Vatandaşlar da belediyenin bu güzel ve anlamlı uygulamasından memnuniyetlerini dile getirerek Başkan İnci\'ye teşekkür ettiler. Başkan İnci, kasaplara kurallara uygun ve çevre temizliğine katkıda bulundukları için teşekkür belgesi verdi. İnci, sokaklarda çocuklara bayramlaşarak onlara harçlık verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]