Hendek'te yılın son meclis toplantısı yapıldı

Hendek Belediyesi yılın son meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci başkanlığında Hendek Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Toplantı öncesi Başkan İnci, 3 Aralık Engelliler Günü olması nedeniyle, engelliler gününü ve Kadınlara Seçme Seçilme Hakkının veriliş yıl dönümü nedeniyle de bayan meclis üyelerini kutladı. Başkan İnci, ayrıca Engelliler günü nedeniyle belediye binasına asansör yapımının en kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçeceği sözünü verdi.

Aralık Ayı Meclis Toplantısında MHP Grup Sözcüsü Hüdaverdi Bahadır 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle katılımcılara gül hediye etti. Gündemin 1.maddesi olan; 2015 yılında çalıştırılacak geçici işçilerin vizelerinin onaylanması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesi olan Çamlıca Mahallesi’nin numarataj, cadde ve sokak isimlerinin görüşülerek karara bağlanması da oy birliği ile kabul edildi. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili komisyonun kurulmasının karara bağlanması ile birlikte komisyona isimler seçildi.

Gündem dışı olan görüşülen Hendek İlçesi Etik Kurul Kurulması oylamaya sunularak, kurul üyeleri belirlendi. Puna Ortaköy’de Kuran Kursu açılması için belediyeye ait olan arsanın kullanım hakkının 5 yıllığına Hendek Müftülüğü ’ne verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Hendek Belediyesi’ne ait olan HİMPAŞ şirketinin kredi kullanması ile ilgili gündem oy çokluğu ile kabul edildi. Kış saati uygulamaları nedeniyle her ayın ilk çarşambası saat 16.00 olan toplantı saati değiştirilerek saat 15:00’e alındı.

Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanı Hüdaverdi Bahadır daha önce verdikleri gündem maddeleri son durum hakkında meclisin bilgilendirilmesini istedi. Bahadır, Hendek Devlet Hastanesi mevkii ve Çevreyolunda bulunan HENMAR mevkiine kavşak çalışması yapılmasını istedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle gündem dışı söz alan engelli Meclis Üyesi Yaşar Aygüneş, İlçede engelliler konusunda gördüğü eksikleri dile getirerek, “Unutmayın hepiniz birer engelli adayısınız. Tüm engelli kardeşlerimin daha yaşanabilir bir ilçe ve bir ülke hayalinin gerçekleşmesi diliyorum ”dedi.

Hendek Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı gündem dışı konuşmaların ardından sona erdi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]