Hendek'te "Ümmet Elele" mitingi

Hendek Gençlik Düşünce Platformu tarafından Mısır, Suriye, Filistin, Irak, Afganistan, Doğu Türkistan, Kırım, Myanmar, Arakan, Libya ve Fas başta olmak üzere İslam ülkeleri üzerinde oynanan oyunlara karşı tepki koymak için 27 Ağustos Salı günü (yarın) saat 14.00’te Hendek Cumhuriyet Meydanı’nda geniş katılımlı bir miting düzenlenecek. Mitinge sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, cemaatler ve sendikaların da yoğun bir katılım göstermesi bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak Hendek Gençlik Ve Düşünce Platformu Başkanı Furkan Kılıç açıklamalarında ‘’Ümmetin birliğe ve uyanışa ihtiyacı vardır. Hz. Muhammed (s.a.v) ‘in Ümmeti olarak bizim bugün Suriye ve Mısır başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasındaki zulmü kabullenmememizin ve buna bir tepki koymamızın gereği aşikârdır.

Peygamberimizin bize miraslarından olan kötülüğün ve zulmün karşısında yapmamız gerekeni en güzel ifade ettiği Hadis-i şerif\'inde “Bir kötülük gördüğünde elinle düzelt, ona gücün yetmiyorsa dilinle düzelt, ona da gücün yetmiyorsa kalbinle buğuz et, işte bu -kalple buğuz etmek- imanın en zayıf derecesidir." Sözüne uygun olarak en azından dilimizle ve kalbimizle bu yapılan zulme karşı ayakta durmalıyız. Allah destek verenlerden razı olsun, yapacağımız organizasyon Ümmetimiz için mübarek olsun, önümüzdeki süreçte bu katliama durduracak bir adım olması dualarımız ve temennilerimiz arasındadır. Rabbim zulüm gören ve onlara yardım etmek isteyen tüm insanlığın yardımcısı olsun” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]