Hendek'te Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı

Cumhuriyetin 86. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi, Sakarya'nın Hendek ilçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi´nde yapılan törene, ilçe Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fatih Eğilmez, Daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Tören, Kaymakam Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fatih Eğilmez'in, öğrencileri ve vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Törende, Kaymakam Mustafa Ayhan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ayhan konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 86. yılını, ülkemiz genelinde olduğu gibi Hendek ilçemizde de büyük coşku içinde kutluyoruz. Bu anlamlı ve gurur günümüzde tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Türk Milletini aynı coşku ve duygu ile tek vücut olarak birleştiren, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü ve onun silah arkadaşlarıyla vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Büyük Önder Atatürk, Türk Gençliğine “ Cumhuriyeti biz kurduk, onu koruyacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” demek suretiyle sizlere olan güvenini göstermiştir. Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne canınız gibi sahip çıkıp, koruyacağınıza ve yüceltip geliştirmek için de sürekli çaba harcayacağınıza içtenlikle inanıyorum “ dedi.

Törende öğrencilerin şiir okumalarının ardından, halk oyunları gösterisi yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle okullararası yapılan Kros yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından geçit töreni yapıldı. Törenler, geçit töreni ile son buldu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]