Hendek'te kara üzüm atağı

Hendek Belediyesi, Hendek İlçesi’nde kara üzüm yaprağı üretimi için evlerden topladığı yaklaşık 3 bin adet asma çeliklerinin serada üretimine başladı.

Nem yönünden zengin derin ve iyi havalanmış toprakları tercih eden kokulu kara üzümün yaprağının sarmada kullanılan ideal yaprak olması nedeni ile Hendek’te özel bir çalışma başlatıldı. ‘Hendek Sarması’ ismi ile marketlerde yer alan sarmanın ilçede ticaretinin daha da artması için asma üretimine başlanıyor. Kokulu üzüm olarak olarak da bilinen asmanın meyveleri de organik meyve suyu üretiminde kullanılacak.

Hendek hurması ile gündeme gelen Hendek, şimdide kara üzüm yaprağı ile ilgili çalışma yapıyor. Üretme ve çoğaltması genellikle çelikleme yöntemiyle yapılan kara üzüm asmasının çoğaltılması için Hendek’te bulunan evlerden toplanan 3 bin adet asma çeliğinin Hendek Belediyesi Serası’nda üretimine başlandı.

"Hedef; \'Hendek Sarması\' üretimini arttırmak"

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “İlçemiz de üç yıldır başlattığımız Hendek Hurması üretiminde belli bir noktaya geldik. Yine Hendek’te çokça bulunan ve yaprak sarması içi ideal olan Kara üzümün üretiminin artması için özel çalışma yapıyoruz. KOSGEB’ten aldığı kredi ile ‘Hendek Sarması’nı marka haline getirerek marketlere pazarlayan bayan girişimcinin yaptığı bu çalışma bize de örnek oldu. İlçemizde ‘Hendek Sarması’nın üretimini arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]