Hendek'te hurma atağı

Hendek Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz 10 bin adet Hendek Hurması fidesi dağıttı.

Hendek Belediyesi Otopark alanında düzenlenen törenle, vatandaşlara 10 bin adet Hendek Hurması fidanı dağıtıldı. Törene Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İlçe Tarım Müdürü Temel Ata, İl Genel Meclis Üyeleri Mahmut Nedim Alkan, Alaattin Paşa Kaba, Belediye Meclis Üyeleri Arif Tiryaki, İsmail Barutçu, Celil Çekiççioğlu ve muhtarlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci;

"Geçen yıl 10 bin adet Hendek hurması fidesi dağıtarak başladığımız projemize bu yıl 10 bin adet daha dağıtarak devam ediyoruz. Hendek Hurması\'nın faydaları ile ilgili broşürler hazırlayıp dağıttık. Hendek Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte çalışmalar yaptık. Vatandaştan topladığımız hurmaları kurutmayı başardık. Pekmezini ve içeceğini yaptık ve başarılı olduk. Bizler, fındıkta alternatif değil, fındığın yanında yeni bir ürün yetiştirmenin gayretindeyiz. Araştırmalarını yaptık ve çok faydalı bir ürün olduğunu gördük. Fındık gibi üretimini yapıp, pazarını yapacağız. Beş yıl sonra Türkiye\'nin en çok hurma pazarlandığı yerin Hendek olduğunu göreceğiz. Burada sizlerle birlikte ilk adımı attık" dedi.

Konuşmaların ardından Hendek Hurması fidanları vatandaşlara dağıtıldı. Hendek Hurması fidanlarına vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]